Vyrobni vykres
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=22025
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 03:41
Téma: Vyrobni vykres
Odeslal: d.busax
Předmět: Vyrobni vykres
Datum odeslání: 14.pro.2015 v 09:53
|
Dobry den, v AutoCADu jsem naprosty amater, ale do skoly potrebuju udelat vyrobni vykres. Udelal jsem si 3D model a pote si nasel, jak si na layoutu jednoduse vynesu vsechny pohledy co potrebuji, ale narazil jsem na problem. Nevim jak mam udelat razitko + ohraniceni na layoutu a kdyz pouziju cizi, tak muj "vyrobek" je obrovsky. To jsem pouzil nekoho template o velikosti a2. Nejde to cele v nejakem meritku zmensit a pote, pri kotovani tam zadavat ty spravne rozmery? Dekuji za kazdou radu
|
Odpovědi:
Odeslal: raspi
Datum odeslání: 14.pro.2015 v 14:41
Kreslí se zásadně 1:1. Měřítko výkresu se dělá zvětšením (změnšením) rámečku s rohovým razítkem. Jde o to, že když se ten díl bude kopírovat do jiného výkresu, stále bude nakreslen 1:1 oproti ostatním dílům bez ohledu na měřítko jednotlivých výkresů.
|
Odeslal: Jiri.Dostal
Datum odeslání: 15.pro.2015 v 07:29
|
Kreslí se v modelovém prostoru 1:1 a pomocí výřezů se nastavuje měřítko poznámek, výřezy se vkládají do výkresového prostoru.
|
|