Vytisknout stránku | Zavřít okno

číslo součásti

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: iLogic a ETO
Popis fóra: Funkce a makra iLogic, Inventor Engineering to Order (ETO), automatizace a konfigurace výrobků
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=22391
Datum vytištění: 07.kvě.2026 v 09:50

Téma: číslo součásti
Odeslal: shogun6666
Předmět: číslo součásti
Datum odeslání: 03.bře.2016 v 11:10
Dobrý den

Mám prosbu ohledně pravidla které je v součásti. Pravidlo popisuje název souboru do čísla součásti. Názvy souborů nám generuje Vault. Pravidlo se spouští před uložením souboru. To funguje. Problém je že takhle vkládám z OC plechy které vkládám jako běžné prvky a mají číslo Bxxxxx. Pokud součást uložím v sestavě pravidlo se nespustí. Musím součást otevřít samostatně uložit a potom se teprve číslo propíše. šlo by pravidlo spouštět při  uložení z prostředí sestavy.

Děkuji za odpověď

Odpovědi:
Odeslal: krupicka
Datum odeslání: 03.bře.2016 v 11:33
Dobrý den, zkoušel jste toto pravidlo jako externí?

Datum odeslání: 03.bře.2016 v 12:09
pravidlo je již v šabloně a potřebuji aby se při uložení spustilo jen v téhle součásti.

Odeslal: Michal H.
Datum odeslání: 04.bře.2016 v 09:32
Dobrý den,

myslím si, že hlavní problém bude v tom, že to pravidlo takto používáte. Měníte standardní funkci Inventoru a Vaultu, protože Inventor sám automaticky mění Číslo součásti dle názvu souboru a Vault funguje při přejmenovávání stejně. Tím pravidlem to vlastně nabouráváte.
Navíc taková pravidla je vhodné dělat jako externí. 

-------------
Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)

Datum odeslání: 04.bře.2016 v 12:33
Dobrý den

Jak tedy mám nastavit u součásti kterou vytvářím z OC například vlastní profil a do sestavy ho vkládám pod názvem které mi generuje VAULT např. BXXXXXXX se mi toto číslo propsalo do čísla součásti. Pokud to jde  budu jen rád a nebudu se pokoušet vytvářet pro to pravidlo. Nyní je pole čísla součásti prázdné pokud ho nevyplním bude mi to dělat problém při vytváření položky z modelu ve Vaultu.

dĚKUJI

Datum odeslání: 04.bře.2016 v 12:56
Už jsem to vyřešil, máte pravdu není potřeba pravidlo nastavil jsem to ve vlastnostech rodiny.

Děkuji

Vytisknout stránku | Zavřít okno