Vytisknout stránku | Zavřít okno

Ako sa zbavit nepoužívaných čiar vo výkrese

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=22603
Datum vytištění: 28.dub.2026 v 16:55

Téma: Ako sa zbavit nepoužívaných čiar vo výkrese
Odeslal: rudla
Předmět: Ako sa zbavit nepoužívaných čiar vo výkrese
Datum odeslání: 18.dub.2016 v 10:15
Dobrý deň.

Potreboval by som pomôcť s týmto problémom. Pri kopírovaní z jedného výkresu do druhého sa mi skopírovali všetky typy čiar, aj tie ktoré nie sú používané a neviem sa ich z toho výkresu zbaviť. Vo výkrese nie sú pripojené žiadne externé referencie. Vyčistenie výkresu nepomohlo.

Skúšal som skopírovať jednu čiaru do úplne nového výkresu a zase to skopírovalo všetky typy čiar.
Prikladám screenshot.

Za prípadné rady vopred ďakujem

Odpovědi:
Odeslal: honzic
Datum odeslání: 18.dub.2016 v 10:30
Měl jsem podobný problém a vyřešil ho následovně. Do příkazového řádku napište následující:
dictremove (namedobjdict) "acad_dgnlinestylecomp"
(možná to tam budete muset vložit přes CTRL+C, CTRL+V) a poté normálně proveďte čištění výkresu přes příkaz _purge (čisti)

Já jsem si na to udělal lisp uploads/89/cisteni_vykresu.lsp" rel="nofollow - uploads/89/cisteni_vykresu.lsp  (spousti se zkratkou cv).

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 18.dub.2016 v 10:50
Pokud má tazatel Autocad LT, pak Lisp není vhodné řešení.
Pro verzi Autocadu 2013/2014 byl vydán hotfix http://www.cadforum.cz/cadforum/dl_file.asp?ID=1925 - viz download zde
uploads/81/AutoCAD_2013-2014_DGN_Hotfix_Readme_CSY.pdf" rel="nofollow - uploads/81/AutoCAD_2013-2014_DGN_Hotfix_Readme_CSY.pdf

-------------
=^..^=

Odeslal: rudla
Datum odeslání: 18.dub.2016 v 12:10
Ďakujem za rady

S lispom som nepochodil a ten prikaz mi autocad napisal ze nepozna.

Ohľadom toho HotFixu. Môj problém to vyriešilo.

Odeslal: Petr75
Datum odeslání: 19.dub.2016 v 09:58
Já používám plný AutoCAD 2013 a měl jsem za to, že hotfix nefunguje v LT verzi, když neumí příkaz netload.

Vytisknout stránku | Zavřít okno