Vytisknout stránku | Zavřít okno

Materiál střechy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Architecture, MEP, Fabrication, Plant 3D
Popis fóra: Otázky ke stavařským aplikacím AutoCAD Architecture, AutoCAD MEP, k potrubní aplikaci AutoCAD Plant 3D, k Fabrication a Advance Steel
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=22626
Datum vytištění: 18.srp.2026 v 18:30

Téma: Materiál střechy
Odeslal: edaurd98
Předmět: Materiál střechy
Datum odeslání: 21.dub.2016 v 22:22
Zdravim, mám prosbu. Nějakým způsobem se nemůžu dobelhat k řešení problému se střechou, konkrétně její materiál/povrch. Nejde mi na ní aplikovat žádný materiál z knihovny materiálů a to i když rozpojím střešní desky, či rozložím funkcí rozložit (zde už materiál změnit lze, jenže se vykreslí pouze jeho barva, např. dávám  prejzové červené tašky a střecha pouze zčervená). Děkuju za případné rady/tipy, jsem začátečník, zřejmě to bude nějaká banalita, nebo je možný, že to nepůjde. :(   Eddie

Odpovědi:
Odeslal: splonk
Datum odeslání: 22.dub.2016 v 08:54
Dobry den,
Ano, Strecha (_Roof) je v ACA tak trochu zvlastni, podobne jako napr Massgroup... Nema totiz styl a lze upravovat jedine Objekty...
Nevim jakym zpusobem pridavate objektum (stylum) jednotlive materialy, asi z ToolPaletty.. To je ale jedno.
Zkuste prosim oznacit strechu, a v kontextove nabidce vybrat EditObjectDisplay...

Pak vyberte zalozku Materials a tady si rucne material muzete zmenit... 

Pri pridavani materialu z ToolPaletty (paleta nastroju) se po vyberu objektu zkuste podivat do prikazoveho radku, kde se Vas asi ACA bude ptat, zda chcete material priradit Stylu nebo Objektu - musite dat Objekt!

A ohledne nahledu textury (tasek) na povrchu desky... Tech pricin muze byt vicero...
  • zapntee si prosim v ACA, zobrazovaci styl Realistic - tam ale taky nekdy texturu nevidim (to ale protoze my to delame jinak..)
  • zkontrolujte si v nastaveni ACA, zda mate spravne nastavene cesty k Texturam (v pripade ze by byly blbe, ACA by to ale hlasil - ze emuze najit cestu k nejakym *.JPGsouborum)
  • zkuste na omaterialovane strese (desce) spustit cvicne _Render a uvidite, zda se Vam to bude rendrovat s taskami nebo bez.
  • ...
Pak dejte vedet, jak jste dopadl :)

Zdravim
JASponza

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Datum odeslání: 24.dub.2016 v 11:50
Díky moc za reakci JASponza ! Halvně za Váš čas, vše tohle jsem zkoušel, možná je problém ten, že nemám plnou verzi ACA, ale jen studentskou Sleepy. Mám omezen výběr materiálů ve výběru definice materiálů, zajímalo by mě tedy, jak přidat vybraný materiál do těch definic. Ještě jendou díky! Eddie

Datum odeslání: 24.dub.2016 v 12:08
Tak jsem na to přišel. Díky moc ještě jednou ! :)

Odeslal: splonk
Datum odeslání: 25.dub.2016 v 14:07
Rádo se stalo... ;-)

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Vytisknout stránku | Zavřít okno