Vytisknout stránku | Zavřít okno

Solid edge st7 iGS/IGES

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Ostatní CAD/CAM/PDM a GIS
Název fóra: Ostatní strojařské CADy
Popis fóra: Non-Autodesk CAD aplikace pro strojírenství a elektro - 2D, 3D
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=22817
Datum vytištění: 11.zář.2024 v 04:48

Téma: Solid edge st7 iGS/IGES
Odeslal: barspin
Předmět: Solid edge st7 iGS/IGES
Datum odeslání: 31.kvě.2016 v 13:29
Zdravím,

řeším export v SE ST7.. potřebuju do laseru IGS format - řezání trubek, ale pri exportu nevim jak presne nastavit parametry, aby mi to laser přečetl. Měl by to být NURBS typ 128..to mi sdělil dodavatel laseru. kdyby se nekdo nasel s radou, hodne by mi to pomohlo.

Díky předem.

Odpovědi:
Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 31.kvě.2016 v 14:01
Pálící program???v práci máme Artube či nějak tak

Datum odeslání: 31.kvě.2016 v 15:40
Spíš mi šlo o to zda s převodem IGS souborů nemá někdo zkušenost. Pořídili jsme na firmu novej vlaknovej laser, kterej umi i palit trubky. Dnes po dlouhém dohadovani se jsme dospeli k zaveru - resp. rekl nam to dodavatel stroje, ze software kterej je v laseru  spolupracuje co se IGS formatu tyce jen se Solidworks, pry je sance, ze by precetl IGS i z jineho cad softwaru, ale Solidworks je 100procentni. Skoda je, ze jsme pred rokem poridili Solid edge, kterej je nam timto nanic. Pri paleni plechu je Solid edge ok, ale ten prevod na IGS se nam nedari sladit.

Nu..predpokladam ze Solidworks nedela nejakou orezanou verzi, jen na trubky s prevodem do IGS formatu?Ouch

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 31.kvě.2016 v 17:55
To je dost atypický požadavek - typ plochy 128 reprezentuje každou samostatnou jednotlivou (neseskupenou) záplatu povrchového NURBS modelu - jestli tedy jde o 3D. Takže s takovým modelem už jde těžko provádět nějaké editační operace. Většina CAD aplikací se tedy při exportu snaží těmto typům ploch vyhnout a používat normální neoříznuté nebo oříznuté povrchy.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 31.kvě.2016 v 19:23
Programy pro pálení trubek či jeklů umí  načíst model  a jeho kontůry okopírovat ale nejdeje editovat úplně. Editaci lze provádět pouze pokud člověk zvetsuje průměry otvorů ale jejich posunutí nejde.
My ve firmě používáme převážnš step a iges ale ten okrajově. Nastavení exportu zašlu zítra.

Datum odeslání: 31.kvě.2016 v 19:36

Datum odeslání: 31.kvě.2016 v 19:50
pro srovnání - to jak je nastaven solidworks tak toto nastavení funguje

solid edge se mi nedaří nastavit, aby to fungovalo.. 

myslím, že by mělo být zaškrtlé - oříznuté plochy jako NURBS (typ 128) a ještě něco vedle :-)

software, který je v laseru při otevření souboru napíše "0 entites"

zkoušel jsem malovat různě v osách, ale bez výsledku..jako kdyby ten softw v laseru prostě neviděl nic.

Datum odeslání: 31.kvě.2016 v 20:03
zde je ještě k vidění softw, který je v laseru..jen pro info

díky za případné rady!

Vytisknout stránku | Zavřít okno