Vytisknout stránku | Zavřít okno

Fázování (výkazy výměr)

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection a Building Design Suite, FormIt, Dynamo, BIM 360, Insight 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=22924
Datum vytištění: 26.čer.2025 v 09:57

Téma: Fázování (výkazy výměr)
Odeslal: PatrikK
Předmět: Fázování (výkazy výměr)
Datum odeslání: 22.čer.2016 v 12:35
Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně fázování a jeho následného vykazování.

Zajímalo by mě, jestli je možné udělat výkaz množství (např. stěn) tak, aby tam bylo vidět třeba stávající kce, pak červeně nebo aspoň určitě s mínusem kce, co se demolují a zase např. kce co jsou nové (třeba taky barevně odlišit), dá se toto vytvořit v (jednom) výkazu? Jedná se mi především o přehlednost.

Zkoušel jsem udělat výkazy (stěny), ale to jsem vždy dělal pro jednotlivou fázi (Existující, Demolice, Nová) zvlášť a nepřišlo mi to moc efektivní a přehledné, jelikož se stále dublovali ty předešlé fáze, než jsem došel k té konečné.

Děkuji moc za jakoukoliv radu a tip

Odpovědi:
Odeslal: Peter Jirat
Datum odeslání: 22.čer.2016 v 13:21
Dobrý den, asi nic takového nejde (jednoduše), protože i výkazy jsou závislé na fázích. Do tabulky musíte pak dostat i hodnoty Phase Created a Phase Demolished, což není problém, ale nejde podle nich filtrovat a mít u nich Podmíněný formát. Což ale lze obejít přes makro (API, Dynamo), kde si do svých sdílených parametrů tyto hodnoty přepíšete a pak podle nich v tabulce budete obarvovat. Ale stejně se vám nebude obarvovat celý řádek, jen příslušná buňka v řádku a na přehlednosti to moc nepřidá.
Druhá možnost je Excel...
Dublovat by se nic nemělo.
Zavedení fáze Demolice - co vás k tomu vede? V naprosté většině případů se lze obejít jen s fázemi Stávající a Nová.

-------------
PJ

http://www.jirat.cz" rel="nofollow - www.jirat.cz

Datum odeslání: 22.čer.2016 v 13:45
Jako schůdnější se mi zadá asi ten export do Excelu a po úpravě následný import zpět do Revitu, pokud je to takhle myšleno a Revit příjme úpravy z Excelu.

Demolice je vyžadována na základě našich standardů, kdy je nutné mít viditelnou/odlišenou Stávající kci (do které se vůbec nesahá), co Demolujeme a Novou kci.

Děkuji za informace.

Datum odeslání: 22.čer.2016 v 14:02
Další věc je, jestli Fáze (fázování) je vhodný nástroj. Jestli Revit nemá lepší funkci. Varianty návrhu jsem již zkoušel.

Díky.

Vytisknout stránku | Zavřít okno