Vytisknout stránku | Zavřít okno

Panel Prohlížeč v Inv.9 Series

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=2296
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 14:12

Téma: Panel Prohlížeč v Inv.9 Series
Odeslal: valík
Předmět: Panel Prohlížeč v Inv.9 Series
Datum odeslání: 16.bře.2006 v 07:01

Zdravím všechny,

měl bych dotaz, jak zamezím neustálému přepínání záložek v panelu Prohlížeč. Pracuji s Inventorem 9 Series s Design Accelerátorem, panel Prohlížeč se rozbaluje do těchto čtyř záložek Model - Knihovna - Design Accelerator - Reprezentace. Téměř po každém dokončení náčrtu nebo příkazu Dokončit úpravy jak v sestavě, tak v detailu se automaticky zobrazuje Design Accelerátor. Musím stále přepínat na roletku Model. Prošel jsem kdeco, nevím, kam sáhnout. Lze toto vůbec uživatelsky ovlivnit? Je to otravné. Poradí někdo. Moc děkuji.

-------------
valík

Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 16.bře.2006 v 08:24

Sice neporadím, ale aspoň mohu konstatovat, že mně se to chová normálně - tedy tu záložku, kterou si sám zapnu, si to drží. Zatím jsem neslyšel, že by se dalo někde nastavit jiné chování.

Tudíž bych tipoval, že můžete mít nějak nabouranou instalaci.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: EuroTec
Datum odeslání: 16.bře.2006 v 14:02
V okně Design Accelerator, Volby, Panel Design Accelerator nesmí být zaškrtnuto políčko Aktivovat panel. Já mám příkazy DA vytaženy do lišty a nemí problém. Problém je, že DA zdaleka neposkytuje takové možnosti, jako MechSoft v osmičce (ta zase neumí publikovat 3D dwf)Angry

-------------
Milan Denk

EuroTec JKR

Odeslal: valík
Datum odeslání: 20.bře.2006 v 06:41

Děkuji tímto za radu. Po těch několika dnech se Panel Prohlížeč skutečně nepřepíná, špatně jsem pochopil, co je myšleno Aktivovat Panel Design Accelerátor (předpokládal jsem, že odškrtnutím nebude dále k dispozici v Panelu Prohlížeč...). Nestačilo však pouhé znovuspuštění Inventoru, ale až restart systému. Nyní se však Panel Prohlížeč ustavil nastálo (tedy zatím - nemohu na to přijít...) vystředěný doprostřed sekundárního monitoru, kde mám všechny toolbary - ale to asi nVidia v mé dvouobrazovkové konfiguraci. Takže děkuji.

-------------
valík

Odeslal: EuroTec
Datum odeslání: 20.bře.2006 v 09:06
Bohužel nemám dva monitoty, takže nemohu srovnávat, ale mně se DA chová vlastě jako samostatná aplikace. Když ho nepotřebuji, minimalizuli ho na lištu. Z panelu Prohlížeče ho vlastně nikdy neaktivuji. Pouštím ho z horní lišty, kam jsem si vytáhl ikonu

-------------
Milan Denk

EuroTec JKR

Vytisknout stránku | Zavřít okno