Vytisknout stránku | Zavřít okno

Pole podél křivky

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=23021
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 05:21

Téma: Pole podél křivky
Odeslal: maiklss
Předmět: Pole podél křivky
Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 07:07
Dobrý den jak mám vyřešit když mám dílce podél křivky v rozteči X a křivka není rovná??< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Děkuji za rady

Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 08:04
Příkaz Dělm?

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 08:21
ale já se bavím o  inventoru< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Odeslal: Navara
Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 08:39
Dá se použít sledování pole v součásti.
Příklad je v příloze

uploads/9996/20160719.zip" rel="nofollow - uploads/9996/20160719.zip

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 08:41
Sorry, nepodíval jsem se na hlavičku vlákna.
V Inventoru to bude asi oříšek - z hlavy řešení neznám.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 09:04
Kokám, že se mi tam vloudila chybka, protože ta rozteč není stejná v té šikmé části. Rozteč počítá podél křivky a ne podle souřadné osy.
Thumbs Down

Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 09:12
Přesně tak :( < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Odeslal: Jiri.Dostal
Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 09:20
Kdysi jsem řešil podobný problém (zde jde zřejmě také o vrata) a jelikož šlo jen o výkres, tak bylo řešení následující:
Svislé tyčky byla jedna součást, kde byla řešena křivka oříznutí horní části. Ozdobné koncové prvky pak byly ručně navazbeny v sestavě. Jednotlivé délky tyček pak byly na výkresu zakotovány (o to šlo v první řadě). Nebylo to hotové hned, ale v určitých mezích bylo možné návrh přizpůsobovat požadavkům zákazníka.

Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 09:31
No takových  vrat je doela dost a každý porvek usazovat samostatně .... jelikož odevzdávám ve 3D tak se tomu asi nevyhnu:(< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 11:41
Napadá mě iCopy? - To by se tam dalo asi natlačit.

Nebo zkusit více polí?

Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 13:02
No iCopy je docela zrůdná funkce a asi bych jí nedoporučil a navíc by pravděpodobně narazila na podobné problémy.

Ruční varianta by se dala udělat tak, že si vytvoříte pole pracovních os v zadané rozteči a křivku pro umísťování komponent. Samotné umístění by se dalo provádět ručně pomocí iVazeb (Osa - Osa a Bod - Křivka). Je to sice pracné, ale možná by to bylo rychlejší, než je vazbit jednu na druhou.

Další možností je iLogic, který by dokázal spočítat souřadnice bodů na ležící na křivce podle přírůstku v zadaném směru. Potom do těchto bodů umístit jednotlivé komponenty. To je ale docela dost práce.

Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 13:29
A nedá se to udělat přes f-ci pole a pak dam dat rozteč manuálně dle náčrtu??< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Odeslal: Lubomír Polesný
Datum odeslání: 19.čvc.2016 v 13:33
Posílám variantu pole pracovních bodů.

Nevýhoda je, že se nedá moc parametricky upravovat.
Editace kót náčrtu křivky funguje dobře.
Editace počtu instancí pole nefunguje automaticky a neupravuje počet instancí součástí.

http://www.cadforum.cz/forum/uploads/27404/CS_160719.zip -

Vytisknout stránku | Zavřít okno