Vytisknout stránku | Zavřít okno

Rámová konstrukce

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=23363
Datum vytištění: 01.čer.2026 v 22:14

Téma: Rámová konstrukce
Odeslal: Hrnčíř
Předmět: Rámová konstrukce
Datum odeslání: 11.říj.2016 v 09:03
Dobrý den,
v Inventoru 2014 v prostředí sestavy vytvořím novou pracovní rovinu. Na ní vytvořím novou součást. Při změně polohy pracovní roviny změní polohu i vytvořená součást. Když však na pracovní rovině vytvořím rámovou konstrukci pomocí Generátoru rámů, tak při změně polohy pracovní roviny zůstane rámová konstrukce na původním místě.
V čem může být problém?
Děkuji za informaci.

Odpovědi:
Odeslal: simunek
Datum odeslání: 11.říj.2016 v 09:27
Zdravím,

podle mě jde o to jak máte zavazbený skeleton pro rámovou konstrukci.
Pokud se skeleton posune a rámová konstrukce ne tak je to divné a budou zpřetrhané vazby mezi konstrukcí a skeletonem. Pak nezbývá než vytvořit rámovou konstukci znovu.

-------------
Pavel Šimůnek

Datum odeslání: 11.říj.2016 v 09:48
Skeleton pro rámovou konstrukci mám vytvořený na pracovní rovině, takže by měl být k této rovině zavazbený. Při změně polohy pracovní roviny skeleton i rámová konstrukce zůstávají v původní poloze.

Odeslal: Petr Klimeš
Datum odeslání: 11.říj.2016 v 09:49
Dobrý den,

zkoušel jste aktualizaci pomocí tlačítka "Přestavět vše" na kartě správa ?

Odeslal: simunek
Datum odeslání: 11.říj.2016 v 09:52
no jestli se Vám ten skeleton nepohne když posunete tu rovinu tak k ní nebude řádně zavazbený a nebo by Vám to mělo hlásit po aktualizaci chybu že jsou vazby v konfliktu. 

-------------
Pavel Šimůnek

Odeslal: Jan Videcký
Datum odeslání: 11.říj.2016 v 09:53
Dobrý den,
na pracovní rovině, která je vytvořena v sestavě nelze vytvořit Ramovou konstrukci. Můžete poslat nahled obr. stromu prohlížeče z INV? Veškerá geometrie pro rámovou konstrukci musí být v IPT souboru.

-------------
Ing. Jan Videcký, konzultant
Arkance Systems CZ s.r.o.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
https://www.arkance-systems.cz/
www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz

Datum odeslání: 11.říj.2016 v 10:30
Aktualizaci pomocí "Přestavět vše" jsem provedl, ale bez úspěchu. Žádná chyba nebyla ohlášena.
Strom:
V sestavě jsem vytvořil Pracovní rovinu 1. Pak jsem dal vytvořit Plošina 1.aim a dále Plošina 1.ipt (skeleton rámu), vše na pracovní rovině 1. Pak jsem v Plošina 1.aim vyplnil profily pomocí Vložit rámovou konstrukci.
Rámová konstrukce se vytvořila, ale skeleton ani rámová konstrukce nenásledují pohyb pracovní roviny.

Datum odeslání: 11.říj.2016 v 11:21
Ještě jedno zjištění. Stejným způsobem jsem vytvořil rámovou konstrukci na víku zásobníku. Při změně průměru rám měnil velikost, ale při změně výšky (vysunutí), rám zůstával na původním místě.

Vytisknout stránku | Zavřít okno