Vytisknout stránku | Zavřít okno

Spojení čar v Inventoru

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=23487
Datum vytištění: 24.čvc.2026 v 20:44

Téma: Spojení čar v Inventoru
Odeslal: falonso
Předmět: Spojení čar v Inventoru
Datum odeslání: 10.lis.2016 v 23:19
Můžete mi, prosím, poradit jak v Inventoru 2016 spojit dvě čáry? Hledám inverzní funkci k funkci rozdělit.

Odpovědi:
Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 11.lis.2016 v 05:41
Taková f-ce v inventoru asi NEEXISTUJE.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Odeslal: Jiri.Dostal
Datum odeslání: 11.lis.2016 v 07:14
O takové fci taky nevím.
Na co konkrétně to potřebujete?

Datum odeslání: 11.lis.2016 v 09:38
Ok, děkuji za odpovědi, po dlouhém pátrání na internetu jsem to také nenašel, ale pro jistotu jsem se zeptal zkušenějších.

K čemu to potřebuji? Řekněme, že mám součást, kterou jsem upravil a změnil/prodloužil její tvar (světle modrá) a teď bych chtěl mít jednu osu po celé délce součásti. Ano, mohu původní osu smazat a nakreslit novou přes celou délku, jenže to mi zase zmizí již vytvořené rozměry apod. 

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 11.lis.2016 v 09:48
A není jednodušší osu prostě protáhnout? Pokud s tím máte problém v tomto konkrétním případě, tak pouze zrušte vazbu na počátek a půjde vám s tím normálně posouvat myší.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 11.lis.2016 v 09:51
Díky moc!! Přesně tohle jsem myslel, ale tím, že to bylo ukotvené tak to protáhnutí nefungovalo a já nevěděl, čím to je.

Odeslal: Jiri.Dostal
Datum odeslání: 11.lis.2016 v 10:20
Proto jsem se ptal na použití. Ve Vašem případě používám přesně to, co napsal pan Mrázek. Zruším totožnou vazbu, čáru protáhnu ručně a vytvořím novou vazbu.

Vytisknout stránku | Zavřít okno