Vytisknout stránku | Zavřít okno

DWG konverze do Corelu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=23867
Datum vytištění: 12.kvě.2026 v 22:47

Téma: DWG konverze do Corelu
Odeslal: comte
Předmět: DWG konverze do Corelu
Datum odeslání: 09.úno.2017 v 11:03
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda-li existuje spolehlivá konverze formátu DWG do CDR (COREL), případně AI. 
Nejedná se o rozměrově nebo datově velké formáty, ale při otevření formátu DWG v Corelu třebas X8 dochází ke zdeformování výplní ploch, solidů.
Dříve, ještě v AC 2009 při exportu do PDF a následně otevření v Corelu byly plochy čisté, bez řádkování.
Od AC 2010 tomu již tak není. Nyní používám již AC 2017.
Čáry jsou exportovány spolehlivě, ale plochy, solidy prostě zlobí, i nyní, když použiji konverzi přes integrovaný převodník pdf. Jsou necelistvé, jakoby rozmazené a hlavně je zde řádkování.
Existuje přímo nějaký program na tuto konverzi do jiných grafických vektorových formátů či nějaký mezistupeň formátu, pro převod do Corelu či Adobe Illustratoru?

Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 09.úno.2017 v 11:50
Corel se tváří, že umí číst i DWG ale je to na něj moc složitý formát - lepší je cesta přes WMF, PDF, EPS, apod. AutoCAD má několik PDF voleb (.pc3 souborů pro tisk), takže vyberte tu která vám bude vyhovovat nejlépe.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: comte
Datum odeslání: 09.úno.2017 v 15:52
Dobrý den,
všechny exporty v integrovaném pdf DWG TO PDF nebo AutoCAD PDF (4 verze) rozmazávají solidy v kontaktu s čárami, resp. potom dělají rozostření. 
Od roku 2007 to dělám jen přes PDF.
Zlobilo mne i EPS či WMF, ale vyzkouším to nyní znovu. Co jsem se ptal kolegů, tak se to čistě v příapdě solidů nepodařilo nikomu, šťastlivější mají ještě AC2009.
Když se jedná o pravoúhlá pole, tak to je bez problémů,ale jakmile solid ohraničuje křivka, už to rozmazává a řádkuje.
Děkuji.

Vytisknout stránku | Zavřít okno