Vytisknout stránku | Zavřít okno

Přejmenování odstranění mezery v hodnotě atributu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: CAD programování
Popis fóra: Otázky programování - nadstavby a utility pro CAD a GIS aplikace Autodesk (VBA, AutoLISP, ARX/C++, .Net, JavaScript, Python, MEL...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=24075
Datum vytištění: 11.kvě.2026 v 21:20

Téma: Přejmenování odstranění mezery v hodnotě atributu
Odeslal: KoTy
Předmět: Přejmenování odstranění mezery v hodnotě atributu
Datum odeslání: 23.bře.2017 v 10:23
Ahoj všem,

vytvořil jsem si prográmek na vytváření skriptu na hromadné přejmenovávání hodnot jednotlivých atributů. Skrypt se generuje na základě zadaného adresáře a v něm postupně otvírá jednotlivé DWG soubory a v něm nahrazuje hodnoty jednotlivých zvolených atributů v bloku (jedná se rohové razítko datum číslo výkresů atd..)
Změnu hodnoty jsem udělal pomocí příkazu -attedit. A tady je můj dotaz. Protože neexistuje možnost hodnotu atributu smazat a pak vložit novou, vytvořil jsem smičku kde postupně projedu celou abecedu a čísla a nahradím "" čili prázdným řetězcem a poté vložím nový řetězec. Vše funguje jak má, ale narazil jsem na problém s "mezerou". Mezera sice není vidět ničemu nevadí, ale jsem puntičkář a chtěl bych to vyřešit.
Zkoušel jsem kde co uvozovky jednoduché uvozovky dvojité uvozovky a nic. Ono to nejde ani přímo v CEDu na příkazové řádce mezeru to vyhodí jako invalit.
Ještě zápis ve scriptu

-ATTEDIT
n
n
Razitko_ALL =>jmeno bloku
JMÉNO => jméno attributu

2 =>no a tady by měla být ta mezera v příkladu je číslo dva

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 23.bře.2017 v 11:24
V plné verzi snadno přes GATTE nebo FIND, ale v LT se to zřejmě takto nepodaří. Takhle je to ale strašně komplikované, spíš zkuste nějakou alternativní metodu - xref, text.pole, Excel, apod.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Vytisknout stránku | Zavřít okno