Vytisknout stránku | Zavřít okno

Přidání entity před stávající trasu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=24123
Datum vytištění: 04.říj.2026 v 08:33

Téma: Přidání entity před stávající trasu
Odeslal: Ancoska
Předmět: Přidání entity před stávající trasu
Datum odeslání: 30.bře.2017 v 10:02
Dobrý den, 

řeším problém s přidáním entity ke stávající trase. Mám již vytvořenou trasu, ale začátek musím navázat navázat k jinému bodu. Můj předpokládaný postup byl, že umažu pár entit na začátku a nahradím je jinýma entitama. Umazání proběhlo bez problémů, ale jakmile začnu tvořit nový začátek, který chci napojit do stávajícího oblouku, tak se trasování nepřepíše a začátek vlastně nebere vůbec v potaz. Přikládám obrázek, kde je křížkem naznačeno, co chci smazat a bílá čára je ta, kterou chci nově připojit. 
Děkuji moc. A

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 30.bře.2017 v 18:53
Dobrý den,
když přidáváte na začátku ty entity, máte jejich správný směr? Přidáváte je jako plovoucí? Posunula jste si ve vlastnostech trasy počátek?

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 31.bře.2017 v 11:33
Dobrý den, 

problém byl v posunu počátku stávající osy, nicméně to poté pořád nešlo, ale využila sloučení dvou tras pomocí .xml. A nakonec problém vyřešen. Sice zdlouhavé, ale spolehlivé. Děkuji. 

Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 02.dub.2017 v 21:49
Dobrý večer,
díky za zpětnou vazbu. Zase se připomenu s Civil Tools, na spojování a rozdělování tras včetně profilů máme k dispozici jedno tlačítko :)

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 04.dub.2017 v 14:01
Ano ano, už jsem si přečetla všechny výhody Civil Tools a líbí se mi především prostředí pro klopení. Na prosazení tohoto úžasného nástroje se pracuje :-). Díky za veškeré Vaše odpovědi na mé méně či více zapeklité otázky. A.

Vytisknout stránku | Zavřít okno