Vytisknout stránku | Zavřít okno

Nelze rotovat

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=24151
Datum vytištění: 12.kvě.2026 v 19:49

Téma: Nelze rotovat
Odeslal: Ready68
Předmět: Nelze rotovat
Datum odeslání: 06.dub.2017 v 09:10
Dobrý den,
při vytvoření náčrtu pomocí pole nelze náčrt dále zrotovat. Dokonce se i náčrt tváří, jako že není plně zavazbený, přitom před vytvořením pole zavazbený je. Co by mohlo být špatně?

uploads/17270/Měch.ipt" rel="nofollow - uploads/17270/Měch.ipt

Odpovědi:
Odeslal: Jiri.Dostal
Datum odeslání: 06.dub.2017 v 09:21
Zkusil jste použít fci Sketch doctor?

Datum odeslání: 06.dub.2017 v 09:25
Máte v náčrtu pole a to, záhadno proč, Inventor neumí "spojit". Je potřeba otrocky nakreslit náčrt bez použití pole.

Datum odeslání: 06.dub.2017 v 09:33
To jsem až doteď dělal, ale chtěl jsem si ušetřit trochu práce. Podobných tvarů s různým počtem vln dělám několik denně :-(

Datum odeslání: 06.dub.2017 v 09:35
Zkoušel jste to dělat polem prvků? Orotovat jednu vlnu a tu pak "namnožit".
Tam by neměl být problém.

Datum odeslání: 06.dub.2017 v 09:46
To mě nenapadlo. Díky za tip.

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 06.dub.2017 v 09:55
Vždycky je lepší dělat náčrt co nejjednodušší a složitější věci dělat až v modelu. To platí jak pro zaoblování, zkosení , zešikmení, tak pro pole, zrcadlení apod.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: Michal H.
Datum odeslání: 11.dub.2017 v 09:48
Dobrý den,

souhlasím v tom, že je třeba vždy dělat náčrty co možná nejjednodušší.
Ale otestoval jsem ten náčrt v Inventoru 2018 a celkem lehce si s ním poradil, sice bral, že není pole uzavřené, ale pokud jsem v rotaci zvolil, že chci objemové těleso, tak se nabídl Design Doctor. Ten ukázal co je špatně a nelíbí se mu hlavně nadbytečné body na koncích jednotlivých prvků v poli, nicméně je sám dokáže odstranit a rotace se vytvoří. Testoval jsem to i ve verzi 2015, tam se mě nepodařilo to Design Doctorem vyléčit.

-------------
Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 11.dub.2017 v 10:03
Potvrzuji chování Inventoru tak, jak to popisuje pan Havel. Používám zatím stále ještě Inventor 2014 a i v něm většinou Design Doctor zabere. Ale musí se aplikovat prakticky vždy, pokud použiji v náčrtu pole, zrcadlení, apod.
Proto jsem si zvyknul (a na mnoha školeních, které jsem za svou praxi absolvoval se to často zmiňuje), maximum věcí dělat až v objemovém modelu a náčrt ponechat co nejjednodušší. 

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 11.dub.2017 v 10:20
Mohu také jen potvrdit předchozí odpovědi.
Abych pravdu řekl, nemohu si vzpomenout, že bych někdy byl nucen použít pole v náčrtu, že by nebyla jiná cesta (ve 3D jsem začal pracovat v roce 2006).

Vytisknout stránku | Zavřít okno