Vytisknout stránku | Zavřít okno

MKP

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=24438
Datum vytištění: 01.čer.2026 v 21:14

Téma: MKP
Odeslal: ejky
Předmět: MKP
Datum odeslání: 06.čer.2017 v 09:27
Dobrý den,
nevěděl by někdo jak zvolit okrajové podmínky a vazby U spojovacího mechanismu s kolem? Já je zvolil dle obrázku níže, ale jedná se o chybné vazby. 
Děkuji za každou radu.
 < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Odpovědi:
Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 06.čer.2017 v 09:37
Ja mám deti rád, a preto by som ich na trojkolke určite za bicyklom neťahal !!!!!!!

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Odeslal: Radek001
Datum odeslání: 06.čer.2017 v 09:40
Co drží přední kolo té tříkolky ve vzduchu??? Zdá se mi to konstrukčně nedostatečné.
Jinak souhlas s kolegou - tříkolka za kolem, aj kdyby tam byl kloub a popruhy k přivázání děcka... dobré na zabití / zmrzačení dítěte.

-------------
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer

Datum odeslání: 06.čer.2017 v 09:55
Zkuste si to představit. Je to na principu páky :) Ale to není předmětem této diskuze. Já bych potřeboval poradit jen s těmi okrajovými podmínkami.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Odeslal: Radek001
Datum odeslání: 06.čer.2017 v 09:58
No jo, jenže okrajové podmínky mají odpovídat realitě. A pokud to nastavím podle toho obrázku, tak to prostě bude blbě.
Obávám se, že takto vám prostě nikdo neporadí. Nemůže.

-------------
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer

Datum odeslání: 06.čer.2017 v 10:07
Tohle je postup upínání mechanismu. Je to rozhodně ověřené, mechanismus je funkční.

Odeslal: Permonik
Datum odeslání: 08.čer.2017 v 16:07
Pevné vazby to určitě nejsou. U všech tři vazeb je jeden stupen rotace volny. Je to rotace kolem osy vždy daného čepu.

Ted i nevybavuji typy vazeb, ale je myslím kloubová v Inventoru.

-------------
http://www.tezebna.com" rel="nofollow - Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek

Vytisknout stránku | Zavřít okno