Vytisknout stránku | Zavřít okno

Problem pri importe

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection, Autodesk Forma, Dynamo, ACC
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=24671
Datum vytištění: 16.čer.2026 v 22:16

Téma: Problem pri importe
Odeslal: suuubo2205
Předmět: Problem pri importe
Datum odeslání: 02.srp.2017 v 17:51
Zdravim,

mam problem ktoremu som uz dal pracovny nazov "Problem 1E9". jedna sa o upozornenie ktore vyskoci ked linkujem CAD do Rvt18. Hovori sa v nom ze geometria je vacsia ako 1E9 a ze data ktore su mino rozsahu budu orezane. Pridal som ho aj do prilohy.

Ide o to ze v tom CADe mam situaciu ktoru mam v JTSK a chcel som si suradnice nahrat do revitu (shared coordinate). vacsinou to aj po vsetkcyh upozoneniach funguje ale tento krat mi revit vzdy padol a odkaze to klasicke okno kde mozem poslat autodesku moju chybu a oni sa jej budu venovat.

vyskusal som toto

• Purging
  • Wblock
  • Make all the lines and blocks on the same layer 
  • Save as DXF and back to DWG
  • more purging
  • audit
  • Tried to remove as most as i can from the drawing
  • vsetko dat do jednej hladiny (do nuly)
  • vlozit situaciu do noveho vykresu
  • skontroloval zmer Z ci tam nieco nieje
  • pouzil prikaz flatten
  • pri importe som pouzil castum factor = 1
  • zoom extend v cade mi pekne ukaze situaciu

jedine co mi fungovalo je ked som posunul situaciu blizsie k nule. co ale neprichdza do uvahy. 

nacital som si nieco o tom ze revit ma limitovanu plochu na ktorej vie pracovat z coho vyplyva ze nema moc v laske ked sa mi ponukaju .dwg velkych rozmerov. takze odhadujem ze tam je chyba a odhadujem ze vzdy mi padne ked to tam skusim nahrat.

mate niekto podobnu skusenost, popripade ak sa vam to podarilo vyriesit/nevyriesit alebo viete o niecom co som este neskusil tak mi prosim dajte vediet.

Dakujem

-------------
Paly S.

Odpovědi:
Odeslal: Peter Jirat
Datum odeslání: 02.srp.2017 v 22:29
je výkres situace v metrech nebo v mm?

-------------
PJ

http://www.jirat.cz" rel="nofollow - www.jirat.cz

Odeslal: splonk
Datum odeslání: 03.srp.2017 v 10:10
Presne tak... zkontrolujte DWG zda je to v metrech a to jestli je kresba v metrech (neco si zmerte a uvidite) a pak zda je DWG "nastavene" na metry -> prikaz _UNITS...
Pak by to melo jit!

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Vytisknout stránku | Zavřít okno