Skrytí hran vedle zaoblení
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=2486
Datum vytištění: 01.zář.2026 v 11:41
Téma: Skrytí hran vedle zaoblení
Odeslal: vajkrs
Předmět: Skrytí hran vedle zaoblení
Datum odeslání: 26.dub.2006 v 07:47
|
Dobrý den chtěl jsem se zeptat: Když na součástce srazím hranu, třeba r=2, vytvoří se místo ní oblina a také 2 hrany rovnoběžně s tou původní (začátek a konec vytvořeného zaoblení). Mě ale tyto 2 nové hrany vadí při tisku, lze je nějak skrýt?
|
Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 26.dub.2006 v 09:50
Předpokládám, že mluvíte o zaoblení, nikoliv sražení (to vytvoří skutečné hrany). Zaoblení tvoří tzv. tangeciální hrany, které se dají v pohledu vypnout přes pravé myšítko volbou "úpravy pohledu" - "možnosti" a zde musí být políčko "tangeciální hrany" nezaškrtnuté.
------------- Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
|
Odeslal: vajkrs
Datum odeslání: 26.dub.2006 v 13:42
Ano, to jsem měl na mysli (vlastně přechod mezi oblinou a rovnou plochou). Jenomže používám AutoCAD 2002. a tam ty "úpravy pohledu" nejsou a nemůžu to najít ani v helpu. Nebyla by ještě nějaká možnost?
------------- AutoCAD 2002
|
Odeslal: svarc.vl
Datum odeslání: 26.dub.2006 v 13:52
|
při ořezání můžete vybrat volbu ořež/neořež není to ono? VŠ
|
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 26.dub.2006 v 14:01
Sorry, nevšiml jsem si, že se jedná o ACAD - popsal jsem postup v Inventoru. Co se týká ACADu, nemám se 3D zkušenosti (předpokládám, že problém tkví v generování pohledu z 3D modelu ve výkresovém prostoru). Ale asi bych zkusil nad nechtěnou čárou pravé myšítko. Třeba to dá nějaké volby - třeba viditelnost. Jinak u ACADU se toho dost nastavuje přes Pomůcky-Možnosti, ale nevím, zda tam zrovna na tuto záležitost něco existuje.
------------- Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
|
|