Vytisknout stránku | Zavřít okno

Posun díry po traektorii

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=25085
Datum vytištění: 27.čvc.2026 v 00:04

Téma: Posun díry po traektorii
Odeslal: leos27
Předmět: Posun díry po traektorii
Datum odeslání: 19.říj.2017 v 08:02
Dobrý den,

rád bych se zeptal zda je možné, při změně prametru odsazení roviny, posouvat díru po lomené křivce. 
Jako příklad jsem načrtnul zjednodušený model. 

Předem děkuji za rady

uploads/79580/test.ipt" rel="nofollow - uploads/79580/test.ipt

Odpovědi:
Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 19.říj.2017 v 09:48
Po spline či parametrizované křivce by to asi šlo řešit ale tady nevím zda funguje příkaz držet se na smyčce,leda to dělat v sestavě a tam by to šlo řešit 

-------------
Když můžu pomůžu:)

Datum odeslání: 19.říj.2017 v 10:29
Děkuji za rady. Bohužel to potřebuju v položce, ne v sestavě. Odvíjí se od toho další úpravy. Ano po spline to funguje. Jen to nedrží přesnou polohu traektorie. Pokud by byla možnost udělal z čar polyline asi by to šlo. Ale mám pocit že to nejde. Zkoušel jsem traektorii vytvořenou jako roviny,roviny jsem zkoušel spojit, čáry, z čar blok, ale nic z toho nejde. 
Poslední možnost která mě napadá je zavazbit díru k nějakému počátku a vytvořit iLogic rule kde se pozice bude měnit nazákladě podmínek vstupů. 
Ale pořád si říkám že to musí jít i jednodušeji Smile

Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 19.říj.2017 v 11:00
Šlo by to přenést adaptivitou do modelu ze sestavy.

-------------
Když můžu pomůžu:)

Datum odeslání: 19.říj.2017 v 12:00
Rád bych to vyřešil přímo v partu. I v něm mám více komponent které se potom větví dále. Trošku jsem s tím pohnul vytvořením 3D náčrtu a vytvořením průsečíků dvou rovin. Vytvořil jsem jednoduchou formu kde jde vidět že průsečík se mění správně. Ve visual basicu jsem ale začátečník a proto bych potřeboval jestli by byl někdo schopen vytvořit pravidlo pro redefinování Work Axis2 z 3D intersection5. 
Našel jsem to na odkaze zde, ale zatím mi to nefunguje :-)
http://adndevblog.typepad.com/manufacturing/2015/02/inventor-api-to-redefine-work-features.html

přikládám i model
uploads/79580/test2.ipt" rel="nofollow - uploads/79580/test2.ipt

Vytisknout stránku | Zavřít okno