Vytisknout stránku | Zavřít okno

Uživatelské prostředí X-Tools

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: ARKANCE/CAD Studio
Název fóra: Aplikace ARKANCE, Be.Smart
Popis fóra: Otázky k aplikacím firmy ARKANCE (CAD Studio) - CS+ Tools, Be.Smart, twiGIS, LT Extension, VFK, XLSparam, CITin, RÚIAN, srxText, SureSave, Anaglyf, GeoRefImg, JobTime...
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=25271
Datum vytištění: 08.kvě.2026 v 15:54

Téma: Uživatelské prostředí X-Tools
Odeslal: madep
Předmět: Uživatelské prostředí X-Tools
Datum odeslání: 19.lis.2017 v 15:36
Ahoj všem,

všichni konstruktéři v Morisu mají nainstalované X-Tools. Jedná se o vynikající aplikaci, kterou ale používám jenom já, zvláště při modelování rámových konstrukcí. Když jsem se zeptal svých podřízených, proč to nechtějí používat a radši rámovou konstrukci následně přejmenují pomocí Assembly Copier od Woodworku, tak mi nato odpoví, že nastavování v X-Tools je poměrně nepohodlné a hlavně si na to na začátku práce ani nevzpomenou.
Tak mně napadlo se zeptat, jestli v CAD Studiu nechystáte nějaké vylepšení uživatelského prostředí, kde by se daly funkce X-Tools nastavovat pomocí klasických dialogových oken a nebylo to tak syrově programátorské.

Díky za odpověď

Martin Depta, MORIS design s.r.o.

Odpovědi:
Odeslal: Navara
Datum odeslání: 20.lis.2017 v 09:51
Základní myšlenka konfigurace X-Tools je taková, že se jednou provede centrální nastavení pro všechny podle jednotného schématu a uživatelé sami si už nemusí nic nastavovat. V případě větších implementací to dělají naši konzultanti.
Co se týká konfigurace základních funkcí, tak ta má snad vyhovující grafické rozhraní. U některých dalších nastavení uvažujeme o jiné grafické podobě, ale vytvořit ho je časově docela náročné.
Konkrétně v případě nastavení pro pojmenování rámových konstrukcí je to i otázka jak to vlastně udělat. Co a jak by se mělo v nastavení zobrazovat. Přiznávám, že to prvotní nastavení může být pro někoho obtížné, ale vzhledem k filozofii by to neměl být neřešitelný problém. Pokud ale máte nápad, jak by to rozhraní mělo vypadat, tak o tom můžeme přemýšlet a doplnit ho.

Datum odeslání: 20.lis.2017 v 20:34
Nastavení si představuju tak, že by to bylo buďto samostatné dialogové okno a nebo by to bylo součástí bočního panelu, jako je například iLogic. Potom by každý konstruktér měl možnost si to nakonfigurovat před začátkem práce a hlavně by to měl pořád před sebou a nemusel by to dělat potom. Protože do Vaultu se stejným názvem stejně nic zařadit nejde.

Graficky by to vypadalo asi takto:

Díky

Martin Depta, MORIS design s.r.o.

Odeslal: rys-kt4
Datum odeslání: 21.lis.2017 v 10:09
To by bylo asi opravdu na zvážení, s čím kdo pracuje. jeden s názvy souborů, které v dalším projektu musí měnit, druhý zas s čísly součástí, podle kterých se projekt řídí a na názvu souboru vůbec nezáleží.
Pro programátora to pak jednoduché opravdu není ...   

-------------
JanB.

Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 22.lis.2017 v 08:03
Ono je možná lepší některá firemní nastavení ukrýt aby je uživatelé omylem nezměnili.

Datum odeslání: 07.pro.2017 v 11:12
Dobrý den pane Navaro,

jenom se připomínám. To jsem navrhl, je reálné? Nebo by to šlo řešit pomocí iLogic.

Díky za odpověd

Martin Depta
MORIS design s.r.o.

Vytisknout stránku | Zavřít okno