Vytisknout stránku | Zavřít okno

změna vlastností hladin

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=25552
Datum vytištění: 12.kvě.2026 v 13:56

Téma: změna vlastností hladin
Odeslal: NumenM
Předmět: změna vlastností hladin
Datum odeslání: 18.led.2018 v 00:52
Dobrý den, v AutoCadu pracuji již několik let, nyní jsem se ale setkal vůbec poprvé s tímto problémem:
Ve výkresu 1, do kterého nahrávám jako referenci jiný výkres, změním ve výkresu 1 vlastnosti hladin zdrojového výkresu (xref) (např. barvu všech hladin výkresu na šedivou). Uložím výkres 1, vypnu ho. Když jej opět zapnu, hladiny zdrojového výkresu jsou v původním stavu - tedy mají vlastnosti (např. barvu) stejné jako ve zdrojovém výkresu. Já je ale chci mít šedivé tak jak jsem je uložil. Existuje řešení?

Odpovědi:
Odeslal: Machacek
Datum odeslání: 18.led.2018 v 07:22
dle nápovědy ...

Systémová proměnná XREFOVERRIDE ovlivňuje zobrazování i vykreslování a funguje ve spojení se systémovou proměnnou VISRETAIN. Zvažte tyto situace:
  • Chcete-li, aby si hladiny externích referencí uchovaly svá nastavení hladin, doporučuje se nastavit systémové proměnné VISRETAIN a XREFOVERRIDE na hodnotu 0.
  • Chcete-li, aby si hladiny externích referencí uchovaly přepisy vytvořené v aktuálním (hostitelském) výkresu, doporučuje se nastavit systémovou proměnnou VISRETAIN na hodnotu 1.
Tento postup ovšem předpokládá, že jsou vizuální vlastnosti objektů externích referencí nastaveny na hodnotu DleHlad.
  • Když je proměnná XREFOVERRIDE nastavena na hodnotu 1, objekty na hladinách externích referencí se chovají, jako by jejich vlastnosti byly nastaveny na hodnotu DleHlad.
  • Když je proměnná XREFOVERRIDE nastavena na hodnotu 0, objekty na hladinách externích referencí se chovají podle svých přiřazení vlastností.

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Odeslal: NumenM
Datum odeslání: 18.led.2018 v 10:20
Díky moc. Funguje to.

Vytisknout stránku | Zavřít okno