Vytisknout stránku | Zavřít okno

dimlayer

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=25561
Datum vytištění: 22.dub.2026 v 17:42

Téma: dimlayer
Odeslal: b_branik
Předmět: dimlayer
Datum odeslání: 21.led.2018 v 12:35
Dobrý deň,
V autocade 2016 mi nefunguje príkaz dimlayer. nech zadám akúkoľvek hladinu tak sa nič nedeje a kóty to kreslí to práve aktuálnej hladiny. Niekde mi zmizol ten combobox na nastavenie tejto premennej cez ribbon a tak to nastavujem cez príkazový riadok ale v tom by asi nemal byť problém. či...?

s úctou

BJ

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 22.led.2018 v 08:13
A jakým příkazem kótujete? Ve verzi 2016 to myslím fungovalo jen na nové kótovací příkazy. Ribbon vrátíte příkazem CUI nebo resetem pracovního prostředí, popř. AutoCADu.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: b_branik
Datum odeslání: 22.led.2018 v 08:19
Predbehol ste ma. Už som na to prišiel. Áno funguje to len na príkaz _dim. Nč iné to neberie, čo je škoda, že si nedali tú prácu a nedotiahli to do konca na všetky typy kót. Pomohol som si cez paletu nástrojov kde som jednoducho naťahal kóty ako príkazy z existujúceho výkresu aj zo zvolenými vlastnosťami a kótujem odtiaľ. mám takto už zautomatizované jednotlivé čiary. Akurát neviem prísť na to ako zmeniť ikonku na tej čiare tak aby to nebola len klasicka ikona _line ale aby to vyzeralo ako konkrétna čiara(čiarkovaná, bodkočiarkovaná aj s príslučnými farbami atď.)

BJ

Odeslal: johny
Datum odeslání: 22.led.2018 v 09:08
U čáry to asi nejde, tak bych udělal z té čáry blok, vytvořil přetáhnutím nástroj a zkopíroval si cestu k ikoně...

A ano, to je zajímavé. V 2016 to udělali polovičatě jen pro příkaz DIM, v 2018 to funguje na vše. 

Vytisknout stránku | Zavřít okno