Vytisknout stránku | Zavřít okno

Načtení *.mns do ACAD2006

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=2608
Datum vytištění: 22.dub.2026 v 07:29

Téma: Načtení *.mns do ACAD2006
Odeslal: Janek
Předmět: Načtení *.mns do ACAD2006
Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 14:16
Zdravím všechny, pokouším se načíst svoje původní upravené menu *.mns z ACAD2002 do ACAD2006, což se mi sice podařilo, ale místo ikonek mám otazníky. Jak to rozchodit s původními ikonkami. Určitě nejsem sám, kdo tento problém řeší..... Může někdo poradit prosím....

-------------
J.V.

Odpovědi:
Odeslal: Robo
Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 14:44
Treba nastavit cesty na adresar s ikonami, blokmi, ...
v Tools/Options/files (prva zalozka)

Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 15:19
Tak ještě jinak, kde jsou uloženy implicitní ikony (ne uživatelsky vytvořené) autocadu (v mém případě 2002LT) a jak je načíst do ACAD2006?

-------------
J.V.

Odeslal: musil
Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 15:32

V 2002LT jsou názvy ikon zapsány trochu jinak než v plném cadu.

Někde tady jsem se už na to ptal a bylo mě to potvrzeno stačí si to najít 

Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 16:09
Původně odeslal(a) musil musil napsal(a):

V 2002LT jsou názvy ikon zapsány trochu jinak než v plném cadu.

Někde tady jsem se už na to ptal a bylo mě to potvrzeno stačí si to najít 

To je sice pěkné, ale není to smysluplná odpověď na otázku, nic ve zlém.... Nicméně, to opravdu nikdo neví, jak dostat implicitní ikony ze staršího CADu do 2006 nebo je aspoň zaktualizovat podle nových. To přece není možný. To si nikdo nepřenáší starý menu do nových verzí, tedy i do 2006???

-------------
J.V.

Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 16:26

Icony cadu jsou uloženy v souboru (*.dll) v systémové složce cad.

ID_Dimradius   [_Button("Kóta poloměru", "RCDATA_16_DIMRAD", "RCDATA_16_DIMRAD")]^C^C_dimradius  -ACAD2005 cz

ID_Dimradius [_Button("Radius Dimension", ICON_16_DIMRAD, ICON_16_DIMRAD)]^C^C_dimradius               -2002LT en

A mají jinej název tím pádem si musíte ve svém mns nebo mnu souboru změnit výraz ICON na RCDATA.

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 16:46

Já nevím, proč se rozčilujete a nechápete snahu Autodesku, aby nám nezakrňovaly mozkové buňky

Nebojte se, to je jen jedna z věcí, které Vám "zpříjemní život" při přechodu na nové verze

Takže polopaticky:

Musíte VŠECHNY implicitní ikony přejmenovat - nejlépe ještě v souboru MNS před načtením do šílenosti, zvané CUI ! (stále ještě mne  )

např. ikonu s názvem ICON_16_PLINE přejmenovat na RCDATA_16_PLINE

Ikony v LT se od plné verze moc lišit nebudou. Pokud ano, zvolte obdobný postup

-------------
J. Mantlík

Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 16:49
Původně odeslal(a) musil musil napsal(a):

Icony cadu jsou uloženy v souboru (*.dll) v systémové složce cad.

ID_Dimradius   [_Button("Kóta poloměru", "RCDATA_16_DIMRAD", "RCDATA_16_DIMRAD")]^C^C_dimradius  -ACAD2005 cz

ID_Dimradius [_Button("Radius Dimension", ICON_16_DIMRAD, ICON_16_DIMRAD)]^C^C_dimradius               -2002LT en

A mají jinej název tím pádem si musíte ve svém mns nebo mnu souboru změnit výraz ICON na RCDATA.

Jo......., to je přesně ono. Příkaz Nahradit v textovém editoru v souboru *.mns "ICON "za "RCDATA" a už to funguje. Hurááá.....  Díky moc za nakopnutí, taky mě to mohlo napadnout samotnýho......... Možná by neškodilo, přihodit to do Tipů a triků.......

-------------
J.V.

Datum odeslání: 23.kvě.2006 v 17:00
Mrkněte ještě do fora AUTOCAD na téma:CUI - zmizelé nabídky jak jsem již psal někde že se to už řešilo.

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 24.kvě.2006 v 08:36

Pokud pro vlastní příkazy používate "cizí" ikony, je třeba pohlídat zda se názvy ikon mezi verzemi nezměnily. Lze také odkazovat přímo BMP soubory (i extrahované z autodesčích ikon) nebo DLL knihovnu (resource) se sesypanými ikonkami.

Nicméně tip přidáme.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Vytisknout stránku | Zavřít okno