Vytisknout stránku | Zavřít okno

AcMAP topologie

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=26236
Datum vytištění: 18.čer.2026 v 08:54

Téma: AcMAP topologie
Odeslal: J.P.
Předmět: AcMAP topologie
Datum odeslání: 08.čer.2018 v 14:48
Dobrý den
provádím topologii překrytím - liniové stavby.
Překrytí  - získám data z CUZK  *shp (polygony PARCELY_KN_P definiční body  PARCELY_KN_DEF  z CUZK) - po  přenosu parc. čísel a vyčištění převedeny na *sdf .  Z výkresu liniové stavby proveden mapexport (pouze čáry a potřebné hladiny) do * sdf. Pro kontrolu jsem provedl export pouze jedné hladiny. 
V převážné většině případů mám rozdílné výměry dotčení oproti ruční kontrole (odměřením v AcMapu).
Ruční odměření jsem pro jistotu několikrát opakoval. Rozdíly jsou až 20%, nejsou stejné, ale v některých případech dojde ke shodě.
Kde je chyba?
Předem děkuji

-------------
J.P.

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 08.čer.2018 v 15:10
Dobrý den,
podle našich zkušenosti se atributové hodnoty výměr parcel s geometrickou plochou parcel se v některých případech liší. Proto např. v Záboráku uvádíme obě hodnoty.

Martin Folber

-------------
Martin Folber

Odeslal: J.P.
Datum odeslání: 09.čer.2018 v 08:25
Děkuji za odpověď.
Lze tomu rozumět tak, že kdyby v CUZK měli atributové hodnoty ( získané ze souborů *.SHP) a jimi vydaných *.dgn podkladů v souladu, že by vše "hrálo"? Tzn výsledky překrytí by se potom shodovaly s "ručním" odměřením?

Děkuji

-------------
J.P.

Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 10.čer.2018 v 14:45
Abychom si dobře rozuměli, jen chci říct, že udávaná plocha celé parcely v jejich atributech z ČUZK se může lišit od jejího skutečného geometrického obsahu.

-------------
Martin Folber

Vytisknout stránku | Zavřít okno