Vytisknout stránku | Zavřít okno

Mechanical 2007 Help

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Mechanical, Electrical
Popis fóra: Otázky ke strojařským verzím AutoCADu - AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, ECSCAD a Mechanical Desktop
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=2632
Datum vytištění: 19.kvě.2026 v 07:14

Téma: Mechanical 2007 Help
Odeslal: Seiner
Předmět: Mechanical 2007 Help
Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 07:57

Obdržel jsem upgrade Mechanicalu 2007 a vytvořil síťové rozmístění. Po nainstalování, když spustím "holý" AutoCAD, chybí mi nápověda. Říká: "Nenalezen soubor Acad.chm."

To je chyba nebo vlastnost?

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odpovědi:
Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 10:03

Tak podle mého se jedná o chybu ve výchozím nastavení AutoCADu. V možnostech jsem měl nastavenou cestu k souboru nápovědy ...acad162.chm.

Nevím, jestli se při přeinstalování na novou verzi nezměnilo (odinstalace 2006 - instalace 2007), nebo jestli je nějaká chyba ve výchozích nastaveních. Nicméně se to snadno změnit. Správně je acad170.chm.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 10:09

Původně odeslal(a) Seiner Seiner napsal(a):

Obdržel jsem upgrade Mechanicalu 2007

to se máte lépe než my, k nám bohužel tento upgrade ještě nedorazil... (a na české beta verzi to nelze ověřit)

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 10:13
Komická situace - Xanadu je náš dodavatel :-)

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 10:21

Ještě k tomu upgrade. Když jsem se pokusil vytvořit rozmístění z došlých CD, chovalo se to divně. Napřed si to řeklo o 1. CD, pak o druhé a pak znova o první, ale to už nerozpoznalo a nedalo se pokračovat. Prohlížel jsem to CD a přislo mi, že v ploše jsou jakési mapy. Okopírovat na disk ale šlo, tak jsem si vypálil kopie a z nich už jsem instaloval v pohodě.
   Mám pracovní hypotézu, že CD jsou nějak hůř čitelná, ale kopírování pod systémem je na víc pokusů přečetlo.
   Je možné někde žádat výměnu médií?

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: Petr Bláha
Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 10:21
Spíše to bude tím, že to máte pod Subscription, které chodí hned po vydání ze zahraničí (myslím Irsko), bez prodejce jako prostředníka ... ale možná také ne :-).

Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 10:23

To je jasné - komické mi přijde, že jsme to dostali dřív, než distributor. Ale to bude zřejmě jen záležitost jednoho - dvou dnů. Nám to přišlo tuším ve čtvrtek.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 10:25

Je možné někde žádat výměnu médií?

Myslím, že určitě ano. Jediná záruka kterou u SW fakticky máte, je právě záruka na instalační media ... miluji SW! Já jsem kdysi dávno podobný problém řešil přímo s dodavatelem.

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 10:27
Ano, bezplatnou výměnu médií - ať už poškozených, nebo CD za DVD - možno řešit přes autorizovaného dealera.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Datum odeslání: 29.kvě.2006 v 15:21

Tak podle mého se jedná o chybu ve výchozím nastavení AutoCADu. V možnostech jsem měl nastavenou cestu k souboru nápovědy ...acad162.chm.

Nevím, jestli se při přeinstalování na novou verzi nezměnilo (odinstalace 2006 - instalace 2007), nebo jestli je nějaká chyba ve výchozích nastaveních. Nicméně se to snadno změnit. Správně je acad170.chm.

Tak jsem nad tím zkoušel bádat a pokud máte na jednom PC A2006 a A2007, tak pokud pustíte jeden nebo druhý, tak je to po zmáčknutí F1 (nápověda ACADU) OK. Pokud ale pustíte oba najednou, tak to začně házet tuto hlášku. Zřejmě je v registru zapsána cesta k help souboru společně a ACAD si to přehazuje podle otevřené verze (stejně jako např. v které verzi se následně otevřou poklikem .dwg), když pustíte obě najednou, druhá verze to nemůže najít a hodí hlášku viz. výše.
Při odinstalaci a instalaci verzí to asi špatně upraví zápis v registrech.

Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 31.kvě.2006 v 15:01
Pane Michl, tohle podle mne patří do skupiny Mechanical...

-------------
-FerTh-

Vytisknout stránku | Zavřít okno