Vytisknout stránku | Zavřít okno

HP designjet 500-kompatibilní cartrige

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: CAD hardware
Popis fóra: Otázky hardware, PC, pracovní stanice, grafické karty, plotry, 3D tiskárny a periferní zařízení, 3D myši, skenery a tiskárny, výrobci HW (HP, Dell, IBM...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=26446
Datum vytištění: 02.kvě.2026 v 19:48

Téma: HP designjet 500-kompatibilní cartrige
Odeslal: kralik33
Předmět: HP designjet 500-kompatibilní cartrige
Datum odeslání: 29.čvc.2018 v 08:59
Dobrý den,

vlastním plotr HP designjet 500, takže starší kousek, který se mě už nechce krmit drahými originálními inkousty.
Zajímalo by mě, jestli má někdo z vás nějakou pozitivní zkušenost s používáním kompatibilních náplní a případně by mě mohl sdělit nějakou osvědčenou značku.
Na plotru tisknu v podstatě pouze čárovou kresbu, takže hlavně aby se inkoust nerozpíjel. Na extra věrnosti podání barev mě zase až tolik nezáleží.

Díky a těším se na sdělení vašich zkušeností.

Odpovědi:
Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 29.čvc.2018 v 11:53
Som na tom rovnako. Používam neoriginálne náplne.
Mám ale skúsenosť že nie všetky typy na trhu fungujú...V podstate ide iba o chip, samotná kazeta  je kompatibilná vždy...
Odporúčam kúpiť celú sadu náplní a ak to plotter zoberie, všetko je OK a môžete veselo tlačiť...ak nie, sadu vrátite a skúsite inú...až kým nenatrafíte na tú správnu...
Pozor, niektorí predajcovia v tom majú chaos...Vaša sada musí obsahovať farebné náplne HP82 ale čierna musí byť HP10!

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Odeslal: kralik33
Datum odeslání: 29.čvc.2018 v 12:25
Zdravím a díky za odpověď.
Ještě bych se chtěl zeptat, jak dlouho asi  s těmi kompatibilními náplněmi tisknete a zda jste během jejich používání nepozoroval nějaké dramatické zkrácení životnosti tiskových hlav.
A taky, kdybyste byl tak hodný a sdělil mě nějakou osvědčenou značku. Nevím jestli to jde přímo tady v diskuzi, vzhledem k reklamě. Ale jinak klidně třeba na mail : kralik33@atlas.cz

Vytisknout stránku | Zavřít okno