Vytisknout stránku | Zavřít okno

PROFIL NA SPIRÁLE DEFINOVANÉ FUNKCÍ

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=27820
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 23:16

Téma: PROFIL NA SPIRÁLE DEFINOVANÉ FUNKCÍ
Odeslal: Hollywood7
Předmět: PROFIL NA SPIRÁLE DEFINOVANÉ FUNKCÍ
Datum odeslání: 11.říj.2018 v 14:36
Dobrý den,
prosím o rady kde mohu mít problém.

Potřebuji táhnout konický profil po exponenciální spirále a tímto profilem vyříznout vnější drážku do válce (viz. na obrázku)
Křivku jsem vytvořil pomocí funkce. Poté jsem jeji orientaci pozměnil tak aby seděla na válci pouze pomocí otočení a posunu ve 3D Sketchy. Constrain má křivka pouze v počátečním bodu 0 k podstavě válce. 

Pokud se ale nemýlím problém neni v tom, že neni křivka výslovně promítnutá na válci.

Snažil jsem se použít funkci Sweep i na samotné křivce bez válce a stále mi to hlásí chybu.
Doposud jsem tvořil rovinu profilu pouze mezi bodem a Origin rovinou. Rozumím potřebuji vytvořit normálu ke křivce, jenže pokaždé když se o to pokusím, tak se rovina sice asi nějaká vytvoří, ale každopádně ji nevidím kde je, jakmile se pokusím na ni vytvořit výkres, tak mi kompletně zmizí křivka (i válec) a také orientační kostka a snaha ji najít zapříčiní akorát zasekávání programu a musím projekt otevřít znovu.

Děkuji

S pozdravem,
Dan

Odpovědi:
Odeslal: Hollywood7
Datum odeslání: 11.říj.2018 v 15:54
Pardon už jsem to vyřešil, měl jsem křivku definovanou příliš složitě a hlavně špatně.

Vytisknout stránku | Zavřít okno