Vytisknout stránku | Zavřít okno

LayLay

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=2814
Datum vytištění: 29.čer.2026 v 18:34

Téma: LayLay
Odeslal: Serpo
Předmět: LayLay
Datum odeslání: 12.čvc.2006 v 09:47
Mate niekto skusenost s utilitkou "Laylay"? Dá sa v papierovom priestore nastaviť okrem on-off tej ktorej hladiny aj ďalšie jej parametre, ako napr. typ čiary a farby?

-------------
Serpo, AutoCAD 2014, Civil 2014

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 12.čvc.2006 v 11:01
Náš reaktor LayLay pracuje jen s přepínáním hladin. Další vlastnosti hladiny by tam sice šly doplnit, ale podle mne to není v logice této aplikace - ta se jen vrací k určitému stavu viditelnosti hladin. Pokud chcete vynucovat určitá nastavení hladin, použijte CAD standardy.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 12.čvc.2006 v 11:28

Viditeľnosť hladín si nastavím raz a navždy pri tvorení layout-u priamo v Layer Properties Manageri. Ide mi o to, že ja priradzujem hrúbku čiary podľa farby. No a v "Layout 1" potrebujem, aby "hladina 1" mala červenú farbu a "hladina 2" mala modrú, a v "Layout 2" potrebujem, aby to bolo naopak ... A vtedy by sa mi hodilo pri nastavení viditeľnosti nastaviť aj farbu. A mám pokoj :-)

-------------

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 12.čvc.2006 v 11:34

LayLay ale nenastavuje viditelnost hladin, jen tuto viditelnost přepíná při přechodu do/z rozvržení.

Pro nastavení barev hladin v rozvrženích použijte standardní příkaz VHLADINA (_VPLAYER).

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 12.čvc.2006 v 12:08
Tak som skúsil _VPLAYER a ponuklo mi to nasledujúce možnosti : ?/Freese/Thaw/Reset/Newfrz/Vpvisdlft. Jednak že tam nevidím color a navyše "to" so mnou komunikuje len cez dialog. riadok ... :-) Neviem, kde robím chybu ... ale vplayer asi nebude to pravé orechové ...

-------------

Odeslal: Chop
Datum odeslání: 12.čvc.2006 v 12:24
co takhle zkusit z Express Tools příkaz lman - tam si nastavíte různé profily hladin i s barvami?

-------------
Civil 2007

Datum odeslání: 12.čvc.2006 v 12:49
Lman používam bežne a mám ho ako posledné (a zatiaľ aj jediné) riešenie. Problém však nastáva v momente, keď máte 20 a viac layoutov. To sa potom v tom Lman začínam strácať ...

-------------

Odeslal: Chop
Datum odeslání: 12.čvc.2006 v 13:08
No tak tolik jsem jich opravdu ještě nepoužil. Přebytečné mažu a tisky si vždy pojmenuji např. TISK_výkresprostor_1 apod. a do daného výkresového prostoru si ještě dávám macatou poznámku "Před tiskem obnovit nastavení TISKxxx" atd. Lman používám často, ale pro zachycení "Statusu" hladin je ještě k dispozici přímo v Layer Properties Manager příkaz Save State a tam se taky dají uložit barvy. Lman a LPM+SS jsou si dost podobné (lman je lepší), ale ty tisky by to mohlo řešit (tisky mít v LPM+SS) a pracovat běžně s Lman…

-------------
Civil 2007

Vytisknout stránku | Zavřít okno