Vytisknout stránku | Zavřít okno

Pracovni pricne rezy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=28346
Datum vytištění: 18.čer.2026 v 15:11

Téma: Pracovni pricne rezy
Odeslal: ZajdaMirek
Předmět: Pracovni pricne rezy
Datum odeslání: 31.led.2019 v 14:41
Ahoj všem,
zlobí mě vykreslování příčných řezů. V rámci jednoho koridoru jsem si vytvořil dvě šablony typických řezů (každá je svázaná na vlastní osu a vlastní PP). Při vykreslení příčných řezů ale zjistím, že povrch koridoru se vykresluje tak jak by měl. Viz přiložený obrázek. Bíla spojnice koridor, černá řez povrchu z koridoru. Můžete mi prosím pomoci, kde jsem udělal chybu? Nehledě na to, v rámci povrchu koridoru se mi přidávají lomy, které v šabloně typického řezu vůbec nemají být.
Předem dík moc.

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 01.úno.2019 v 14:31
Dobrý den,
pravděpodobně je to způsobeno šikmým řezem koridoru. Pokud máte 2 osy a každá vede jinak a jen z jedné generujete stopy, pak je koridor resp. jen spojnice převáděn na povrch a tvary na solidy a ty jsou teprve řezány...proto vnikají "lomy" i mimo hrany koridoru...

-------------
Martin Folber

Odeslal: ZajdaMirek
Datum odeslání: 01.úno.2019 v 14:36
Takže abych to vyladil, musel bych vygenerovat stopy příčných řezů i v druhé ose, chápu to tak správně?A je možné vygenerovat stopy příčných řezů druhé osy ve stejných místech jako u té první, aniž bych je musel složitě oklikávat? Předem děkuji :)

Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 01.úno.2019 v 16:26
Dobrý den,
to ano, ale pak byste je musel ručně sesadit. V naší šabloně máme speciální styly i pro popisky šikmých řezů koridoru. Takže buď použijte naše šikmé popisky a nebo ty dvojité stopy...

Pro určení těch druhých staničení stop jsou asi nejlepší vygenerovat COGO body v těch místech stop a pak si vyjet report staničení těch bodů vůči druhé trase.

-------------
Martin Folber

Vytisknout stránku | Zavřít okno