Vytisknout stránku | Zavřít okno

kóty invertor 2016

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=28348
Datum vytištění: 03.čvc.2026 v 23:21

Téma: kóty invertor 2016
Odeslal: hirsch
Předmět: kóty invertor 2016
Datum odeslání: 31.led.2019 v 16:51
Ahoj,
jsem začátečník uživatel invertoru a měl bych otázku ohledně tvoření kót na výkresové dokumentaci.

Mám narýsovanou 3D součást a v jednom místě mám 2 úsečky, jejich konce jsou spojené v jednom bodě, pod tupým úhlem např 110°. Původní ostrý roh je zaoblen na R50 mm. Následně potřebuji okótovat délky úseček v jejich původní délce bez zaoblení !!! Při volbě kótování sejmu jeden konec úsečky a jako druhý bod mohu uvést jenom nabízené body: koncový bod úsečky před zaoblením, střed oblouku nebo bod začátku druhé úsečky na konci zaoblení. Potřeboval bych, ovšem, zakótovat k původnímu bodu propoje úseček před zaoblením... Zatím se mi nepodařilo přijít na to, jak to jde provést, nebo jestli toto vůbec jde provést...

Předem všem děkuji za odpovědi a rady.

Odpovědi:
Odeslal: Martin Rebenda
Datum odeslání: 31.led.2019 v 17:14
při kótování, chytnout se jedné strany, potom pravé tlačítko, volba průsečík, vyberete další hranu a dokončíte... vytvoří se tzv. "površky" a jejich průsečík je ona pomyslná hrana...

-------------
Martin Rebenda

Odeslal: hirsch
Datum odeslání: 31.led.2019 v 17:26
Děkuji za odpověd, jak jednoduché Big smile

Odeslal: Martin Rebenda
Datum odeslání: 31.led.2019 v 17:30
jasně, ať se daří...

-------------
Martin Rebenda

Vytisknout stránku | Zavřít okno