Vytisknout stránku | Zavřít okno

ATTOUT lze jej použít dávkově?

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=2866
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 18:53

Téma: ATTOUT lze jej použít dávkově?
Odeslal: artap
Předmět: ATTOUT lze jej použít dávkově?
Datum odeslání: 25.čvc.2006 v 12:22
Přeji hezký den,
chtěl jsem se zeptat zda někdo nemá zkušenost s exportem atributů z bloku razítka (technologických schémat) do TXT souborů. Jednotlivě u pár výkresů bych si to postupně vyexportoval, ale bohužel těch schémat mám necelé 4000. Snažil jsem se vytvořit SCR soubor, který by to zvládl automaticky. Nastavil jsem si CMDDIA a FILEDIA na hodnotu 0, ale ať dělám co dělám pořád po zadání příkazu ATTOUT se mi otevírá dialogové okno a já nejsem schopný přes příkazovou řádku zadat název a umístění TXT souboru s vyexportovanými atributy. Proč a o co se vlastně snažím? Potřebuji vyměnit razítka (popisky výkresů) u těch cca 4000 výkresů. Jako razítko je použit blok s 10-ti atributy. Třeba někoho z vás napadne nějaká schůdná možnost a poradíte mi.

Používám Autodesk Map Series 2004

děkuji

-------------
Petr Pátra

Odpovědi:
Odeslal: Machacek
Datum odeslání: 25.čvc.2006 v 12:28

v acadu u některých příkazů pomůže pro spuštění bez dialogového okna použít pomlčku

_layer (spustí dialogové okno)

_-layer )spustí příkaz bez dialogového okna, jenom na příkazové řádce)

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Datum odeslání: 25.čvc.2006 v 12:32
Děkuji, tuto možnost dobře znám, ale bohužel když vyzkoušíte _attouttak se stejně otevírá samostatné dialogové okno. Příkaz -attout je zcela ignorován.

-------------
Petr Pátra

Odeslal: Sedláček
Datum odeslání: 25.čvc.2006 v 13:09
Tak to zkusit přes _-ATTEXT, ten funguje z příkazové řádky.

Datum odeslání: 25.čvc.2006 v 13:12
Děkuji, na tuto možnost jsem zapomněl. Jdu si vytvořit šablonu a spustit to.

Díky

-------------
Petr Pátra

Vytisknout stránku | Zavřít okno