Vytisknout stránku | Zavřít okno

Extrahovanie atributov z viacerych dwg

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=2880
Datum vytištění: 05.čer.2026 v 20:18

Téma: Extrahovanie atributov z viacerych dwg
Odeslal: p_ajo
Předmět: Extrahovanie atributov z viacerych dwg
Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 11:13
Dobry den,
chcel by som vediet ci je mozne extrahovat atributy z viacerych vykresov naraz. Mam projekty z cca 60 vykresmi a otvaranie a extrahovanie z kazdeho zvlast je dost zdlhava a pracna cinnost. Existuje na to nejaka utilitka?

Odpovědi:
Odeslal: Sedláček
Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 11:22

Já to řeším tak, že si vytvořím nový "pomocný" výkres a do něj všechny výkresy s atributy vložím (_INSERT). Pak lze aplikovat _ATTEXT na všechny výkresy najednou (funguje i na vnořené bloky. Bohužel vkládání výkresů jde pouze po jednom ale i tak to nějaký čas ušetří.

Pavel Sedláček

Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 11:55
Obecně pro nějaké úpravy nebo zpracování více (mnoha) výkresů používám generátor scriptů. Myslím, že by se dal vytvořit skript, který by se pustil na celou sadu výkresů. Jen by se v něm asi muselo zajistit jedinečné jméno výstupního souboru.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 12:22

_-attext C poz_tpl.txt (getvar "DWGNAME")

by to mohl zhuba dokázat. Generátor skriptů používám svůj, ale nevnucuju.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: artap
Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 13:15
Pro p_ajo:

Pokud by jste měl k dispozici Autodesk MAP, tak si můžete do jednoho pracovního sezení připojit třeba 1000 výkresů (záleží na výkonu počítače) a vytvořit dotaz na název bloku,vybrat požadované atributy,název bloku, vybrat požadované atributy, .DWGNAMEa výsledkem je TXT soubor s výpisem atributů oddělených středníky a názvem souborů.

-------------
Petr Pátra

Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 13:21
Teď jsem narazil na EATREDIT, který jsem dosud neznal a dělá to na mne dojem, že dokáže extrahovat atributy z více výkresů. Nepletu se?

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 13:46
Pouzivam AutoCAD 2006,
na prikaz EATREDIT mi to da hlasku:
Unknown command "EATREDIT"

Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 13:49
Aha - já už jedu ve 2007. Zpátky na stromy.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 13:49
Skúšal som vytiahnuť atribúty príkazom _eattext. Je tam možnosť výberu viacerých dwg, ale keď som to porovnal s výstupom z jednotlivých výkresov, tak tam boli nepresnosti v počtoch blokov.

Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 13:50
OOPS! EATREXT je to slovíčko.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 14:10

Tomu se mi snad ani nechce věřit :-( Já to zkoušel jen na 2 výkresech a tam to sedělo.

Jen tak mimochodem, narazil jsem v nápovědě pro Mechanical 2007 na úplně zmateční popis kódu šablony pro extrakt atributů. Žádné Č a Z mi nefunguje - jen N a C. (Číslo, Znak X Number, Character)

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Datum odeslání: 26.čvc.2006 v 15:11
Ja som to skúšal na 23 výkresoch. Z desiatich atributnych položiek dve boli nepresne. Neviem z akého dôvodu, výkresy som dostal už vypracované od projektanta.

Odeslal: Kubeczka
Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 05:56
A nejsou tam náhodou dublované atributy? Nebylo by to poprvé, kdy autor bloku nasekal dva atributy se stejným názvem - už jsem se s tím setkal i u vážených firem. Mám odzkoušeny dva způsoby extraktu atributů. Jeden již zmiňovaný _EATTEXT a druhý pomocí LISPu. Akorát LISPem extrahuji do textového souboru s oddělovači a ten pak naimportuji do Excelu. A hromadná aplikace na 1000 výkresů - pan Seiner to řekl jasně - skriptem. Spolehlivé řešení.

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 08:18

Tieto obidva príkazy sú vraj dostupné už od A2002. V zátvorke uvádzam anglickú verziu. (Možno v tom ste mal problém. Skúste.

EATREDIT (EATTEDIT)

EATREXT (EATTEXT)

Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 08:59
Ďakujem,
v tomto som mal teraz trochu problém. Používam anglickú verziu, zabudol som že v iných jazykových mutáciách sú zmenené aj príkazy. To je tak trochu na škodu AutoCAD-u . . . .

Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 09:03
Minule tu bola linka na zoznam príkazov dostupných od A2000 do A2007 v češtine aj v angličtine. Výborná pomôcka.

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 09:04
K tomu je dobrá podtržítková konvence, ta je univerzální pro všechny jazykové verze.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 09:13
Myslím, že zrovna v tomto prípade sa neosvedčila.

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 09:34

Původně odeslal(a) Buba Buba napsal(a):

Minule tu bola linka na zoznam príkazov dostupných od A2000 do A2007 v češtine aj v angličtine. Výborná pomôcka.

příkazy jsou v tabulce http://autocad.xanadu.cz - AutoCAD - slovníček příkazů (autocad.xanadu.cz) nebo překlad jednotlivých příkazů v online nástroji (glossary) na http://www.xanadu.cz/localize - www.xanadu.cz/localize  

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 09:52
Áno, presne to som myslela.

Datum odeslání: 27.čvc.2006 v 09:53

Vytisknout stránku | Zavřít okno