Vytisknout stránku | Zavřít okno

K-Factor

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: iLogic a ETO
Popis fóra: Funkce a makra iLogic, Inventor Engineering to Order (ETO), automatizace a konfigurace výrobků
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=29240
Datum vytištění: 07.kvě.2026 v 10:27

Téma: K-Factor
Odeslal: michalkopriva
Předmět: K-Factor
Datum odeslání: 14.srp.2019 v 16:13
Dobrý den,

Je možné měnit rádius ohybu a hodnotu K-Factoru v závislosti na tloušťce plechu pomocí iLogicu?

Děkuji

Odpovědi:
Odeslal: Navara
Datum odeslání: 14.srp.2019 v 16:27
K-Factor, poloměr ohybu a tloušťka plechu je dána stylem plechu.
Takže je potřeba změnit styl a tím se nastaví všechny parametry.

Styl plechu pomocí iLogicu změnit jde.

Datum odeslání: 15.srp.2019 v 09:25
Chápu.
Změnu stylu jsem v iLogicu našel, ale styl s potřebnými parametry (poloměr ohybu a K-Factor) není vytvořen. Je tedy možné pomocí iLogicu vytvořit styl s těmito parametry, který bude jen v jednom konkrétním modelu? Nemůžu to nikde najít :-/

Předem děkuji

Odeslal: Navara
Datum odeslání: 15.srp.2019 v 09:42
Takhle se styly plechu nepoužívají.
Standardní postup je ten, že potřebné styly jsou uloženy v knihovně stylů a ty se při použití automaticky kopírují do dokumentu.

Vytvářet nové styly pomocí iLogicu se sice dá ale to už je trochu složitější úloha, a pro běžnou praxi se to nepoužívá. V praxi jsem takový postup použil pouze pro jednorázové vytvoření velkého množství stylů (100+), které jsem následně uložil do knihovny a používal je standardním postupem.

Datum odeslání: 15.srp.2019 v 11:01
Vím, že tohle není standardní postup.
V konečné fázi budou nové potřebné styly v knihovně. Zatím jsme ve fázi testování různých hodnot na různých ohýbacích centrech. Možnost upravovat knihovny má pouze jeden zahraniční kolega se kterým není zrovna jednoduché se domluvit. :-)
Pro mě také není zrovna pohodlné v každém modelu zvlášť vytvářet styly s různými hodnotami, proto jsem si chtěl takto práci usnadnit... :-)

Vytisknout stránku | Zavřít okno