Vytisknout stránku | Zavřít okno

Výšková kóta (kačena) vs USS // Licence Autocadu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=29319
Datum vytištění: 06.čer.2026 v 02:07

Téma: Výšková kóta (kačena) vs USS // Licence Autocadu
Odeslal: Mikemamm
Předmět: Výšková kóta (kačena) vs USS // Licence Autocadu
Datum odeslání: 30.srp.2019 v 12:48
Dobrý den,
prosím o radu ohledně :

1) výšková kóta (kačena) původem od J.Remeše z GG menu, kde je řízena výšková hodnota pomocí pole vzdálenosti od USS - nedaří se mi, aby kačena při přesunu USS např o 1000 jednotek směrem v ose Y přepočítávala hodnotu aktuální (tozn hodnota mínus 1000jednotek), aktulazice nepomáhá, nové kačeny taktéž ne, hodnota je stále stejná, i když posunu či neposunu USS. Jedná se o Autocad 2020lt, takže GG menu a lispo aplikace nejsou možné, nicméně toto "pole" by mělo fungovat, co s tím ?

2) Licenci autocadu 2020lt mám na hlavním notebooku, při služební cestě nebo dovolené bych potřeboval využít autocad na menším notebooku, je možné mít licenci na obou a provozovat vždy jen jeden, nikoli oba zároveň ? Včera jsem to zkoušel přes přihlášení a fungovalo mi to, ale raději jsem to odhlásil, abych nebyl v konfliktu s licenčními podmínkami. Děkuji za odpověď, M.

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 30.srp.2019 v 14:00
ad 1)
několik možností a bloků je v tipu 9005

ad 2)
není problém, subscription licenci můžete mít zároveň nainstalovánu (a střídat spouštění) až na 3 počítačích, jen nesmí být zároveň

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: Fabio
Datum odeslání: 02.dub.2020 v 15:47
Zdravím,

tiež mám problém s výškovými kótami z GG menu.

- nefunguje mi oprava výšky. Vypíše hlásenie "no function definition: VLAX-ENAME->VLA-OBJECT"

V práci mi to funguje, ale doma nie (AutoCad 2020)

Vďaka za rady

Vytisknout stránku | Zavřít okno