Vytisknout stránku | Zavřít okno

Publikováni vice součástí do jedné rodiny

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=29357
Datum vytištění: 23.čer.2026 v 20:16

Téma: Publikováni vice součástí do jedné rodiny
Odeslal: onderfaus
Předmět: Publikováni vice součástí do jedné rodiny
Datum odeslání: 11.zář.2019 v 08:22
Ahoj,

potřebuji zase radu. Používáme Inventor 2018 a chceme plně rozšířit naše obsahové centrum. Protože dělám s hydraulikou, chtěl bych tam nahrát fittinky co potřebuji (téměř celý sortiment walterscheid). Mám stáhnuté vše, co měli dostupné na stránkách. Problém je, že to měli ve stepu a díky tomu má každý prvek zvlášť IPT. Chci dát ale stejné prvky (například kolena) do jedné rodiny. je to možné tak udělat i když jsou různé velikosti kolen uležené pod samostatným IPT souborem nebo bych musel vytvořit model, od nuly pomocí parametrů a potom vytvořit isoučást? 
Modelovat to bude pracné takže to bych potom řešil vytvářením složek a podsložek v kategoriích.

Děkuji za odpovědi

Odpovědi:
Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 23.zář.2019 v 14:34
Víc ipt do jedné rodiny nedostaneš. Standardně se to dělá právě parametrickým modelem a tabulkou...

A za mě je lepší dát tomu tu práci a vše si pořádně připravit, protože je to pak výrazně jednodušší na pozdější úpravy a správu)

Odeslal: Navara
Datum odeslání: 23.zář.2019 v 15:11
Souhlasím s Cheffem. Do jedné rodiny sice jde dát víc modelů (např.: DIN 935 velikost M6/M12), ale pokud jsou to STEPy, tak by nefungovalo například nahrazování komponent za jinou velikost se zachováním vazeb.
Takže se přikláním k tomu obětovat ten čas na překreslení a tvorbu iSoučásti.
PS: A není to nikde dokumentované, jak se to dělá.

Odeslal: Lukáš Záruba
Datum odeslání: 24.zář.2019 v 08:56
Ano také souhlasím a věnoval bych čas na i-součásti lépe se s tím ve finále pracuje. Já to řeším tak že u dodávaných dílů které potřebuji aby se hýbaly tak je mám nakreslené ve zvláštním projektu a tento projekt používám pro ostatní jako knihovnu do které mají možnost číst. 

-------------
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.

Vytisknout stránku | Zavřít okno