Vytisknout stránku | Zavřít okno

Trasování

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Mechanical, Electrical
Popis fóra: Otázky ke strojařským verzím AutoCADu - AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, ECSCAD a Mechanical Desktop
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=3007
Datum vytištění: 15.srp.2026 v 16:35

Téma: Trasování
Odeslal: miro
Předmět: Trasování
Datum odeslání: 28.srp.2006 v 12:32
Přešel jsem z ACAD 2002LT na Mech. Desktop. V LTčku jsem hodně používal trasování s jehož pomocí jsem si mohl např. posunot díru na střed obdélníku apod. Těď to nemohu v mechaniklu nikde najít a dost mi to chybí. V helpu jsem našel zmínku o dočasném bodu trasování, ale tlačítko už jsem v panelech nástrojů nenašel. Může mi prosím někdo poradit (možná hledám špatný název), prípadně poslat makro na vytvoření vlastního tlačítka. 

-------------
ACAD LT 2002, ACAD MD2006

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 28.srp.2006 v 13:02
Nepíšete jako verzi MDT používáte, ale žádná verze MDT (=AutoCADu) není oproti LT nijak omezená. Máte zapnuté uchopení POLovina (F3) a samotné trasování (F11)?

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 28.srp.2006 v 13:19
Omlouvám se, MDT 2006. Samozřejmě F3 a F11 mám zapnuté. Možná trochu motáme pojmy trasování a polární trasování. V LTčku to bylo anglicky TRACKING (objekt snap menu), bohužel nemám obrázek tlačítka. Po přidržení se dál ještě rozbalila roleta s uchopovacími body.

-------------

Odeslal: Tomáš
Datum odeslání: 28.srp.2006 v 13:35
Dobrý den,
    hledáte tohle:
Příkaz: _toolbar
Menu Group: AMDTACAD
Panel: Object Snap

Další jsou v Menu Group: AMDTFLY

-------------
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2
ZPA Industry a.s.

Datum odeslání: 29.srp.2006 v 07:18
[QUOTE=Tomáš]Dobrý den,
    hledáte tohle:
Příkaz: _toolbar
Menu Group: AMDTACAD
Panel: Object Snap

Ano tohle už jsem našel hned na záčátku. Ale trasování, které je zde obsaženo mi funguje pouze následovně: vyberu objekt-zmáčknu trasování-uchopím bod od kterého chci např. posunout objekt-zadám vzdálenost-kliknu-a pak MDT udělá enter. Ale já bych chtěl třeba zadat další vzdálenost v jiném směru, a to už mi MDT nedovolí. Možná nějaká proměnná řídí počet dočasných bodů, nevím.

-------------

Odeslal: Tomáš
Datum odeslání: 29.srp.2006 v 07:47
Taková proměná v MDT ani v AutoCADu pokud vím není.
Nezbývá než opět vybrat objekt pak referenční bod a zadat např. vzdálenost v dalším směru.
Nebo si připravit bod "pracovní" s pomocí konstrukčních čar.
Ale je to škoda, možná by se větší počet dočasných bodů pro trasování opravdu někdy hodil?

-------------
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2
ZPA Industry a.s.

Vytisknout stránku | Zavřít okno