Vytisknout stránku | Zavřít okno

Monitor pro CAD aplikace

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: CAD hardware
Popis fóra: Otázky hardware, PC, pracovní stanice, grafické karty, plotry, 3D tiskárny a periferní zařízení, 3D myši, skenery a tiskárny, výrobci HW (HP, Dell, IBM...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=30073
Datum vytištění: 30.dub.2026 v 06:09

Téma: Monitor pro CAD aplikace
Odeslal: Anri2
Předmět: Monitor pro CAD aplikace
Datum odeslání: 19.úno.2020 v 17:16
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na doporučení vhodného monitoru k PC pro aplikace CAD-3D,2D. Vaše zkušenosti s monitorem při práci atd.
Předem díky za každou reakci.

Odpovědi:
Odeslal: rys-kt4
Datum odeslání: 19.úno.2020 v 17:54
Zdravím, je to individuální dle práce a vkusu.
Za mne:
2x motor 24" s alespoň 1200sty řádky (na značce moc nesejde LG, EIZO, DELL, HP .....), nebo jeden monitor 32" s rozlišením 4K. (Zaoblený bych asi nebral....)
To je už ale výlet fajnšmekrový, pozor ale na schopnost daného CADu pracovat ve 4k bez blešího zobrazení.  Wink

-------------
JanB.

Odeslal: johny
Datum odeslání: 19.úno.2020 v 18:23
Souhlasím, že záleží na preferencích. Já preferuju monitory s velkými body, což mají monitory 19/24/32 palců
24 byla dlouho standard, teď je překonaná, čili za mě  Quad HD 2560 × 1440 v 32 palcích (což není 4K jak by chtěl kolega výše) Spokojenost! Svižné, velká plocha i ikony! A dostupné.

Až to budu jednou něčím nahrazovat, tak bych prosil ještě třetinu plochy doprava, třetinu doleva a zakurvené. Velikost bodu a výšku prosím +-nechat. Pak bych zrušil druhý monitor.
Ale to se bohužel (ještě) nevyrábí...... Sem se zas zasnil! 

Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 20.úno.2020 v 07:36
Pracuji na 32(4K) a 27(FHD) a nemám si na co  stěžovat. Cas jsme pracoval na 32 a 15,6 notebooku a to je uz moc male:(

-------------
Když můžu pomůžu:)

Vytisknout stránku | Zavřít okno