Vytisknout stránku | Zavřít okno

Rodina - vlastní kategorie

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection, Autodesk Forma, Dynamo, ACC
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=30420
Datum vytištění: 23.čer.2026 v 20:16

Téma: Rodina - vlastní kategorie
Odeslal: Parek228
Předmět: Rodina - vlastní kategorie
Datum odeslání: 24.dub.2020 v 21:17
Zdravím všechny,

chtěl bych se Vás prosím zeptat na otázku ohledně rodin, u které jsem bohužel nenašel odpověď.

Když si založím nový projekt, tak poté v prohlížeči projektu si rozkliknu Rodiny. Pod touto sekcí se vypíšou všechny typy rodin (dveře, okna, podhledy, rampy, elektrické vybavení....). A já bych se chtěl prosím zeptat, zda si můžu vytvořit vlastní sekci?

Například: Budu si chtít udělat rodinu kamer. Tak místo toho, abych nastavil, aby to patřilo například pod elektrické vybavení, tak to budu mít pod svojí kategorií Kamery. A v ní potom bude rodina například Kamery - firma X a v ní potom jednotlivé kamery s různými parametry.

Nebo to nejde a Revit má nastavené, že to prostě musím dát pod jedno z těchto sekcí?

Ještě by mě zajímalo, zda v Revit rodině jsou maximálně 3 podsložky? Takže například sekce Dveře - vlastní rodina - typy dveří v té rodině. Nebo jde i více podsložek?

Dolů dávám fotky, jak je to myšleno. Omlouvám se popřípadě za komolení jména sekce, podsložek a tak. Kdybych to psal blbě a je na to správný název, tak se rád přiučím názvosloví.

Děkuji za odpověď!
PŘÍKLAD VLASTNÍ SEKCE

VÍCE PODSLOŽEK NEBO MAX. 3?

Odpovědi:
Odeslal: Peter Jirat
Datum odeslání: 25.dub.2020 v 10:46
Kategorie jsou natvrdo dané a nelze si vytvářet vlastní. To zobrazení je dané taky napevno pro rodiny, tedy kategorie, rodina, typ.

-------------
PJ

http://www.jirat.cz" rel="nofollow - www.jirat.cz

Odeslal: Parek228
Datum odeslání: 25.dub.2020 v 12:09
Děkuji za odpověď.

Vytisknout stránku | Zavřít okno