Vytisknout stránku | Zavřít okno

Nástavba závity

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=31934
Datum vytištění: 18.dub.2026 v 03:10

Téma: Nástavba závity
Odeslal: maiklss
Předmět: Nástavba závity
Datum odeslání: 28.dub.2021 v 09:38
Dobrý den,

není nějaká možnost nástavby na inventor,aby se dali vygenerovat i závity v modelu šroubů,či matic???Pokud to umí fusion tak by to přece neměl být problém pro inventor:)

-------------
Když můžu pomůžu:)

Odpovědi:
Odeslal: MirekNeu
Datum odeslání: 28.dub.2021 v 09:50
třeba tato aplikace - threadModeler

http://apps.autodesk.com/INVNTOR/en/Detail/Index?id=2540506896683021779&appLang=en&os=Win64" rel="nofollow - https://apps.autodesk.com/INVNTOR/en/Detail/Index?id=2540506896683021779&appLang=en&os=Win64

-------------
Mirek Neubauer
RHI Magnesita Czech Republic a.s.

Odeslal: Charlee
Datum odeslání: 20.kvě.2021 v 08:28
threadModeler jsem taky začal používat - snadné použití. Ale už jsem si v něm upravil šablony pro různé zavity. 
Dodatečné úpravy toho závitu jsou ovšem těžké. Proto jsem  se inspiroval a vytvořil jsem si vlastní makro pro modelování závitu.

-------------
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.

Odeslal: PopelkaM
Datum odeslání: 21.kvě.2021 v 13:02
Dobrý den,
kde jste se inspiroval pro napsání makra pro modelování závitů.
Děkuji za ochotu....Popelka

Odeslal: Charlee
Datum odeslání: 21.kvě.2021 v 14:03
Inspiroval mě tento doplněk. Ale ten udělá více objemových těles a těžko se upravují rozměry. Pro 3D tisk jsem si potřeboval zvětši vůle v závitu. Já jen prostě makrem vložím náčrt a vytvořím spirálu přímo součástí tělesa. Jakákoli následná úprava náčrtu závitu se bez problému projeví. Pro to makro to chce znát základy Visual Basicu. Asi by to iLogicem nešlo.

-------------
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.

Odeslal: rys-kt4
Datum odeslání: 23.kvě.2021 v 08:34
Malou poznámku si neodpustím.
Konstruktér by měl hledat cesty především rychle a efektivně.
- doplněk pro modelování závitů - dobrý, hlavně pro prezentace (k tomu je také určený) ale těžko mohu hledat možnost zásahu do závitu samotného, tedy oprav - doplněk vytvořil někdo jiný
- makro - zprogramovat a tedy si s tím vyhrát lze nejspíš cokoliv (nedotýkám se však iLogicu apod., to je super nástroj !)
Pro 3D tisk, praktického 3D CADistu a tedy opravdové použití závitu mne však napadá otázka:
- jak dlouho trvá namodelovat tělo šroubu ?
- jak dlouho trvá najít správný, tedy i pro plasty vhodný profil závitu ?
- jak dlouho potrvá vytažení profilu závitu po spirále ?
A teď když jsem si to namodeloval já, tak si s tím také mohu dělat naprosto cokoliv!
Úmysl vytvářet zde stovky závitů, či rovnou celou knihovnu nepředpokládám. 
Inu, ne všechny cesty vedou do Říma.

-------------
JanB.

Vytisknout stránku | Zavřít okno