Vytisknout stránku | Zavřít okno

Palce - mm

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=324
Datum vytištění: 06.čer.2026 v 21:27

Téma: Palce - mm
Odeslal: Keberdle Václav
Předmět: Palce - mm
Datum odeslání: 11.led.2005 v 08:52
Dobry den,
potrebuji prevest  vykres v palcich na mm .
Vcetne kot.
V napovede se nam to nepodarilo nalezt.
Predem dekuji za odpovedi.
Keberdle

Odpovědi:
Odeslal: SStano
Datum odeslání: 11.led.2005 v 11:55

Jedno riesenie ma napadlo. Previest jednotky palce na mm a potom pomocou prikazu scale zvacsit objek o rozdiel medzi palcami a mm.

Nie to riesenie moc vhodne, ale ine riesenie nepoznam. Je to velky problem. Ak pozna niekto ine riesenie-vhodnejsie nech napise...

Odeslal: Pepa
Datum odeslání: 11.led.2005 v 12:01
Já myslím, že nemáte pravdu. Já osobně bych jen přenatavil jednotky na metrický systém a to i v kótovacím stylu. Vždyť je přeci jedno, má-li úsečka 1palec, nebo 25,4mm - je pořád stejně dlouhá
JK

Odeslal: Vaclav Hryz
Datum odeslání: 11.led.2005 v 12:59

Dobrý den,

to je právě ono. Úsečka 1" má 25,4mm, ale jen změnou jednotek to nedocílíte, protože má-li úsečka 1", tedy jednu kreslící jednotku, pak po přepnutí jednotek má opět jednu kreslící jednotku, a to je 1mm... Takže ten scale je nutný...

V. Hryz

-------------
Vaclav Hryz
VUKV a.s.
Bucharova 1314/8
CZ - 158 00   PRAHA 5
mailto:hryz@vukv.cz

Odeslal: Vaclav Hryz
Datum odeslání: 11.led.2005 v 13:01
... nebo Vaší metodou by se muselo v kótovacím stylu změnit přepočítávání jednotek, mi došlo.

-------------
Vaclav Hryz
VUKV a.s.
Bucharova 1314/8
CZ - 158 00   PRAHA 5
mailto:hryz@vukv.cz

Datum odeslání: 11.led.2005 v 13:16
Máte pravdu, nějak mi nedošlo, že CADu je jedno, je-li to palec nebo milimetr, když pak na papíře to vypadá stejně. Beru zpět a nezbývá mi než souhlasit s SStanom, nic lepší mě taky nenapadá. Jen bude možná peklo se šrafami, jestli přeskáčou do původního měřítka a budou husté nebo řídké
JK

Datum odeslání: 11.led.2005 v 13:34
s tymi srafami nie ziaden problem ak su asociativni prisposobia sa objektu a ked pouzijem scale...tak aj srafy su v zvacsene v mierke

Datum odeslání: 11.led.2005 v 13:39
Jediny a vazny problem je s kotami....velkostou pisma a usporiadanim, aby sa neprekryvali....to sa bude musiet upravit a prisposobit.

Odeslal: Keberdle Václav
Datum odeslání: 11.led.2005 v 13:40
Potom ale kdyz mam uz definovane meritka pro detaily a rezy
tak musim dat meritko treba 2/5/24,5 to uz je docela hukot ...
Diky moc vsem
predam dal - nebylo to nastesti pro me.

Datum odeslání: 11.led.2005 v 13:45
většinou to funguje jak říkáte, ale už se mi několikrát stalo, že "přeskákaly" nebo "nepřeskákaly" při změně jednotek z metrů do milimetrů nebo obráceně, pak se to muselo přešrafovat, nebo alespoň "oštětkovat". 

Vytisknout stránku | Zavřít okno