Vytisknout stránku | Zavřít okno

Zobrazování příčných řezů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, MapGuide, Topobase, Map Infrastructure Server, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=32810
Datum vytištění: 28.kvě.2026 v 01:25

Téma: Zobrazování příčných řezů
Odeslal: lacin97311
Předmět: Zobrazování příčných řezů
Datum odeslání: 25.led.2022 v 13:28
Dobrý den,
Mám dotaz ohledně vytvoření zobrazení příčného řezu. Mám vytvořenou šablonu a při vygenerování řezu se mi terén zobrazuje v nízké úrovni a překrývá výškové kóty. Druhým problémem je že bych potřeboval, aby se výškové kóty a staničení nevykreslovaly přes sebe, když jsou blízko body, ale posunuly se jako např. v autopenu. Poslední dotaz je ohledně sklonů svahu u koridoru. mám zde vodorovné úseky a nechci zde mít nápis horizontální. 
Předem díky za odpovědi.

Odpovědi:
Odeslal: spackovaE
Datum odeslání: 29.led.2022 v 21:02
Dobrý den,
nejdřív se vás zeptám na jaké šabloně dwt máte výkres založený? A potom v jakém měřítku řezy prohlížíte? Bežně pro PR používáme 1:100.
U popisků kót a staničení můžete povolit předsazení, tím by se měly překrývající popisky vyřešit. Možnost najdete ve Vlastnosti skupiny zobrazení PR -> Zobrazení příčných řezů -> Změnit sadu proužků -> Předsadit popisky.
Sklony popisujete opravdu na koridoru pomocí kódu spojnice nebo na povrchu? Dle obrázku bych odhadla ten povrch a doporučila bych popisovat raději koridor. Kódováním spojnic daleko snáz nastavíte popisku svahů a vynecháte vodorovné segmenty.

Vytisknout stránku | Zavřít okno