Vytisknout stránku | Zavřít okno

Design asistant

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=329
Datum vytištění: 23.dub.2026 v 05:40

Téma: Design asistant
Odeslal: Pavel Žáček
Předmět: Design asistant
Datum odeslání: 14.led.2005 v 07:48
Používám Inventor 7. Po instalaci na nový počítač mi zmizela možnost otevření součásti přímo z design asistantu. Položka "otevřít" je v menu vyšedlá. Dříve (na starém počítači) mi tato možnost fungovala. S oblibou jsem ji používal tak, že jsem si z výkresu otevřel design asistant a z něho pak součást, kterou jsem potřeboval změnit. Teď mi tato možnost chybí. Prosím poraďte, co nastavit, aby se zase tato funkce zpřístupnila.

-------------
Pavel Žáček

Odpovědi:
Odeslal: Jan Liska
Datum odeslání: 14.led.2005 v 08:37

Dobrý den,

jakou verzi DA používáte (číslo verze zjistíte v dialogu o aplikaci), popř. jakým způsobem jste aplikaci instaloval? V novejších verzích Inventoru je možnost otevření souborů sestav/součástí přímo z browseru nebo výběrem pohledu. Pokud spustíte DA z Inventoru, tak není volba Otevřít (Open) dostupná. Pokud aplikaci spustíte samostatně (např. z průzkumníka Windows) je volba dostupná (popisovaný stav jsem testovat na R9, R10 beta).

S pozdravem

-------------
Jan Liška
Autodesk Consulting

Datum odeslání: 14.led.2005 v 09:10
Používám build 284c. Instaloval jsem ho při instalaci AIS7. Když ho otevřu samostatně nebo z inventoru, chová se stejně. Když kliknu pravým tlačítkem na soubor součásti, objeví se menu, kde je položka "otevřít", "tisk", "zobrazit" a "pack and go" zašedlá. Přístupná je položka "iVlatnosti", "kopírovat vlastnosti návrhu" a "design asistant". Dříve jsem položku !otevřít" měl přístupnou, ostaní si přesně nevybavuji. Rozdíl je v tom, že na staríém počítači jsem měl win2000, na novém mám winXP - jestli to může mít nějaký vliv.

-------------
Pavel Žáček

Odeslal: Jan Liska
Datum odeslání: 14.led.2005 v 09:42

Položky pro práci se soubory nejsou standardně dostupné, pokud 1) spustíte DA z Inventoru, 2) je stejná sestava/soubor již v Inventoru otevřený. Operační systém Windows XP Pro patří mezi podporované operační systémy.

Pokud i přesto DA nefunguje jak by měl, zkuste restartovat počítač a spustit DA bez spuštění Inventoru.

-------------
Jan Liška
Autodesk Consulting

Datum odeslání: 14.led.2005 v 09:56
U mě je položka "otevřít" nepřístupná i tehdy, když spustím DA z průzkumníku nebo samostatně ikonou. Přitom nemám otevřený inventor, takže nemůe být stejná souást otevřená jinak. Restart počítače s tím nic neudělá.

-------------
Pavel Žáček

Vytisknout stránku | Zavřít okno