Vytisknout stránku | Zavřít okno

ohyb "L" profilu z OC

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=33006
Datum vytištění: 28.kvě.2026 v 09:59

Téma: ohyb "L" profilu z OC
Odeslal: bartik
Předmět: ohyb "L" profilu z OC
Datum odeslání: 29.bře.2022 v 16:04
Dobrý den všem,
Měl bych prosbu, potřebuji  udělat ohnutí "L" profilu z obsahového centra o 10° v dané vzdalenosti od kraje? Udělal jsem načrtem vřrez ale pak již nevím jak dál.
mohu Vás poprosit o radu?

děkuji moc 

Odpovědi:
Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 31.bře.2022 v 10:45
Ohyb napříč profilem: Náčrt tuším na plochu, čára ohybu napříč profilem a použít funkci ohnout (trochu si zalaborovat - z hlavy přesné nastavení nedám). Možná se bude muset přepnout prostředí do "obyč dílu" (musí být vidět běžné funkce jako vysunutí a pod). Funkce ohyb je občas skrytá do rolety případně není zobrazena a je nutné si ji přidat do ribbonu.
Jestli máte výřez, tak předpokládám už profil v režimu "běžná součást" (uloženo z OC nikoliv díl OC, který nedovolí úpravy).

Jak moc je "ohyb" robustní funkcí nevím. - Použil jsem jej párkát.

Druhou možností je ohyb "v rámci frame generátoru" - tedy nasadit profil na "ohnutou čáru" - to umí, ale vyplatí se to u konstrukce, když je použit celý generátor, než jen pro jeden profil.

Odeslal: Charlee
Datum odeslání: 19.dub.2022 v 14:09
Na jedné ploše L profilu vytvoříte náčrt. V náčrtu nakreslit čáru ohybu, okótovat od konce. Dokončit náčrt a spustit "Ohnout součást" (v úpravách). Vybere se čára náčrtu, rádius, úhel a směr. OK

Vyzkoušeno ve ver. 2021

-------------
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.

Odeslal: bartik
Datum odeslání: 25.dub.2022 v 09:32
mockrát Vám děkuji za radu

Vytisknout stránku | Zavřít okno