Vytisknout stránku | Zavřít okno

Zrcadlení - vazby znovu použitého komponentu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=3339
Datum vytištění: 07.čer.2026 v 14:00

Téma: Zrcadlení - vazby znovu použitého komponentu
Odeslal: Cheff
Předmět: Zrcadlení - vazby znovu použitého komponentu
Datum odeslání: 30.říj.2006 v 11:21
Dobrý den, potřeboval bych radu k zrcadlení. Jde mi o znovu použité komponenty v sestavě. Dělám zavětrování k podestám, kde bych velmi využil možnost zrcadlení toho samého komponentu. Má představa byla taková, že pokud "ozrcadlím" komponent ten si ponechá vazby alespoň k původnímu dílu - tzn. pokud změním polohu originálu změní se poloha znovu vloženého zrcadleného dílu (stačilo by stejně s orig.). Bohužel, když díl takto vložím nemá žádné vazby. Takže pokud jsem byl donucen změnit velikost originálu (čímž se změnila jeho poloha) u "zrcadleného" dílu se změní jen velikost nikoliv poloha.
To mi pak přijde jednodušší tam ten díl rovnou znovu vkládat Confused, nebo někde dělám chybu?
Díky.

Odpovědi:
Odeslal: Charlee
Datum odeslání: 30.říj.2006 v 12:42
Já osobně spíš používám kruhové pole, protože se použije tentýž díl, ale je třeba mít osu.

-------------
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.

Vytisknout stránku | Zavřít okno