Vytisknout stránku | Zavřít okno

Editace knihony materiáílů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=33646
Datum vytištění: 29.kvě.2026 v 20:41

Téma: Editace knihony materiáílů
Odeslal: PepaG
Předmět: Editace knihony materiáílů
Datum odeslání: 02.říj.2022 v 14:49
Možná se ptám na banalitu, ale nikde to nemohu najít. Dá se nějak editovat knihovna materiálů adsklib? Myslím tak, že bude někde dostupná a univerzálně použitelná, ne jen ve vytvářeném souboru. Jde o knihovnu, kterou někdo vytvořil, samozřejmě ne o výchozí knihovnu materiálů Autodesk nebo Inventor. Rád bych doplnil ekvivalentní normy k nadefinovaným materiálům. Šel by vytvořit např. soubor s nadefinovanými materiály (jako šablona, něco takového je dostupné i na helpdesku), ale to se mi nezdá ideální. Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: Elfenbein
Datum odeslání: 03.lis.2022 v 14:08
Dobrý den.
Knihovna materiálů lze editovat a vytvářet v Prohlížeči materiálů.

Odeslal: PepaG
Datum odeslání: 07.lis.2022 v 08:37
Ano, ale to se týká jen aktuálního souboru řešené komponenty, ne - ? Mně jde o to, aby ta knihovna byla někde uložena mimo a uživatelé si ji mohli stáhnout. Vytvořit se dá, ale mně jde o to, zda jde potom editovat nikoli jen u konkrétní komponenty.

Odeslal: MILKA
Datum odeslání: 07.lis.2022 v 08:54
Knihovnu si vytvořte (kopií z originálu), v projektu si povolte čtení/zápis. Vytvořené materiály ukládané do této knihovny budou pro všechny ostatní (musí ji mít také nastavenou v projektu). Pokud již máte nějaké materiály vytvořeny (v dokumentech), tak je můžete dodatečně uložit do knihovny.

-------------
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L

Vytisknout stránku | Zavřít okno