Vytisknout stránku | Zavřít okno

Stavebný otvor v 2D podklade

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection a Building Design Suite, FormIt, Dynamo, BIM 360, Insight 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=33914
Datum vytištění: 12.čvc.2025 v 06:45

Téma: Stavebný otvor v 2D podklade
Odeslal: Pavol M.
Předmět: Stavebný otvor v 2D podklade
Datum odeslání: 22.pro.2022 v 13:13
Dobrý deň,
chcel by som sa s Vami poradiť, ako čo najefektívnejšie doplniť do výkresov stavené otvory pre VZT.
V súčasnosti už robím finálne výkresy VZT priamo v revite a do CADu nejdem. Zatiaľ na stavebné otvory používam len čiaru detailu. Príde mi to však veľmi prácne a neprehľadné.
Máte tip, ako vytvoriť nejakú položku (možno obecný model), ktorý by automaticky prebral rozmer potrubia? Predstavujem si to ako kváder / valec, ktorého rozmery budú dané potrubím + nastaviteľná rezerva pre montáž + dĺžka bude parameter instance, aby ho bolo možné zarovnať so šírkou steny.
Nakoniec by som možno urobil samostatný výkres pôdorysu v mierke 1:200, kde by boli len stavebné otvory s priesvitným podkladom VZT a výkazom, kde budú parametre stavebných otvorov (popisové číslo, výška, šírka, dĺžka, priemer, osový výška, spodná a horná hrana, objem otvoru, ...)
Vopred ďakujem za  všetky rady.
Prajem pekné sviatky.

Odpovědi:
Odeslal: Peter Jirat
Datum odeslání: 22.pro.2022 v 15:44
Viz tip 11553 pod touto zprávou,  přemýšlíte správně. 

-------------
PJ

http://www.jirat.cz" rel="nofollow - www.jirat.cz

Odeslal: Pavol M.
Datum odeslání: 25.pro.2022 v 17:43
Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď. Mám zakúpený aj nástroj Holixa. Myslel som však tento problém pre 2D riešenia, keďže 95-98% riešených projektov mám stále 2D cad podklad. Hľadám nejaké univerzálne riešenie, ktoré bude fungovať pre všetky podklady a zároveň bude parametrické a čo najviac automatizované.
Ďakujem.

Vytisknout stránku | Zavřít okno