Svary v inventoru
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=35547
Datum vytištění: 16.kvě.2025 v 02:24
Téma: Svary v inventoru
Odeslal: MS.
Předmět: Svary v inventoru
Datum odeslání: 19.bře.2025 v 11:56
Zdravím, chtěl bych vás znalejší poprosit o pomoc. Mám bakalářskou práci zaměřenou na výpočty svarových spojů. Můj plán je spočítat koutový svar ručně a porovnávat s výpočtem z Inventoru. Bohužel nejsem schopen najít, jaké vzorce inventor při výpočtu používá. Do přílohy přidávám tabulku i z Inventoru, ze které bych potřeboval zjistit použité vzorce. Předem moc děkuji za jakoukoliv radu a pomoc.
|
Odpovědi:
Odeslal: horalek
Datum odeslání: 19.bře.2025 v 12:38
Je to popsané v Inventoru. V sestavě jděte do menu Návrh -> a tam sekci Převod energie rozbalte menu a najděte "Příručka" zde pak naleznete vzorce použité pro jednotlivé typy svaru (a i další výpočty v Inventoru)
|
Datum odeslání: 19.bře.2025 v 13:46
Děkuji moc za radu. Toto jsem přesně hledal. Mohl bych se ještě zeptat, zda nevíte, jestli inventor nemá nějakou skrytou funkci pro vytvoření bodového svaru? Případně jak to nejjednodušeji vytvořit?
|
Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 21.bře.2025 v 07:35
Nejsnáze buď jen symbolem nebo si udělat malý kruhový náčrt a na něm klasický svar.
|
Datum odeslání: 21.bře.2025 v 13:13
Děkuji moc za tip, zkusím to tedy takto.
|
|