Vytisknout stránku | Zavřít okno

Svary v inventoru

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=35547
Datum vytištění: 16.kvě.2025 v 02:24

Téma: Svary v inventoru
Odeslal: MS.
Předmět: Svary v inventoru
Datum odeslání: 19.bře.2025 v 11:56
Zdravím, chtěl bych vás znalejší poprosit o pomoc. Mám bakalářskou práci zaměřenou na výpočty svarových spojů. Můj plán je spočítat koutový svar ručně a porovnávat s výpočtem z Inventoru. Bohužel nejsem schopen najít, jaké vzorce inventor při výpočtu používá. Do přílohy přidávám tabulku i z Inventoru, ze které bych potřeboval zjistit použité vzorce. Předem moc děkuji za jakoukoliv radu a pomoc.

Odpovědi:
Odeslal: horalek
Datum odeslání: 19.bře.2025 v 12:38
Je to popsané v Inventoru. V sestavě jděte do menu Návrh -> a tam sekci Převod energie rozbalte menu a najděte "Příručka" zde pak naleznete vzorce použité pro jednotlivé typy svaru (a i další výpočty v Inventoru)

Datum odeslání: 19.bře.2025 v 13:46
Děkuji moc za radu. Toto jsem přesně hledal. Mohl bych se ještě zeptat, zda nevíte, jestli inventor nemá nějakou skrytou funkci pro vytvoření bodového svaru? Případně jak to nejjednodušeji vytvořit?

Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 21.bře.2025 v 07:35
Nejsnáze buď  jen symbolem nebo si udělat malý kruhový náčrt a na něm klasický svar.

Datum odeslání: 21.bře.2025 v 13:13
Děkuji moc za tip, zkusím to tedy takto.

Vytisknout stránku | Zavřít okno