Vytisknout stránku | Zavřít okno

Počty kusů v Sestavě/Výkrese

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=35842
Datum vytištění: 26.dub.2026 v 17:20

Téma: Počty kusů v Sestavě/Výkrese
Odeslal: PopelkaM
Předmět: Počty kusů v Sestavě/Výkrese
Datum odeslání: 20.led.2026 v 14:39
Dobrý den,
v rozpisce Inventora v sestavě jsem u některých normalizovaných součástí upravil jejich počet a tím nastavil Statické množství.
V kusovníku výkresu se mě však tyto upravované počty nezobrazují správně.
Můžete mě někdo poradit co dělám špatně?

S pozdravem Popelka

Odpovědi:
Odeslal: horalek
Datum odeslání: 21.led.2026 v 11:42
Nemáte v kusovníku nastavenou jinou vlastnost pro zobrazení počtu kusů? (např. počet položek ) 
Pozn. toho se používá např. pro kusovník pro profily (tyče), kde je množství nastavena na délku, tak aby se v kusovníku místo délky zobrazovaly kusy.

Datum odeslání: 21.led.2026 v 12:40
Dobrý den,
v sestavě mám v rozpisce vlastnost QTY.
a ve výkrese mám vlastnost KS.
Tyto vlastnosti mezi sebou komunikují dobře až do doby kdy v sestavě přepíšou např. počty u norm. součástí.V sestavě pochopitelně nevkládám všechny normálie, ale jen zástupce a potom měním počty.

děkuji s pozdravem Popelka

Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 21.led.2026 v 21:09
Neviem či správne chápem o čo Vám ide...
Ja sa manuálnym zásahom v BOM vyhýbam ako čert svätenej vode.
Ale keď už to musí byť, tak to prepisujem v prostredí výkresu, nie zostavy. Potom sa to určite prejaví aj v kusovníku, lebo ho priamo editujete...

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Datum odeslání: 22.led.2026 v 06:31
Dobrý den, momentálně počet kusů upravuji také v kusovníku ve výkrese a v sestavě to neupravuji.Export kusovníku provádím z výkresu.
Do budoucna má být export kusovníku pouze ze sestavy a tady začínají moje problémyCry

DěkujiSmile s pozdravem Popelka

Odeslal: horalek
Datum odeslání: 22.led.2026 v 08:38
to prostě musí běžet. Doporučujeme mít správně rozpisku v sestavě a na výkrese si ji nechat jen zobrazit formou tabulky (kusovníku) . 
Pokud to neběží, je něco špatně nastavené.
Prověřte tedy zda máte správná pole, správný typ rozpisky. Aktualizovaný Inventor.
Přepisování množství není úplně ideální, ale i to funguje bez problémů. 

Vytisknout stránku | Zavřít okno