Vytisknout stránku | Zavřít okno

Srafovanie v AutoCade

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=420
Datum vytištění: 28.čer.2026 v 11:58

Téma: Srafovanie v AutoCade
Odeslal: Augur
Předmět: Srafovanie v AutoCade
Datum odeslání: 04.úno.2005 v 08:39
Vie mi niekto vysvetlit, preco mi pri srafovani zlozitejsieho vykresu AutoCad raz nezoberie objekt prikazom "pick point)" a inokedy mi zase ten isty objekt zoberie. A pritom moze ist aj o uplne jednoduchy objekt. (uzatvoreny. Vsimol som si, ze ak nemam cely objekt na obrazovke, ..Cad ho nevie zobrat.

Rad by som sa podakoval vsetkym, ktori mi pomohli vyriesit preblem s konverziou A2004 na A2000. Dobra je aplikacia VariCad. Mam stiahnuty aj nejaky konvertor (BDCSETUP) ale este som ho neskusal.
Taktiez sa mi podarilo vyriesit problem s rastrom v pozadi, takze este raz dakujem. Maros

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 04.úno.2005 v 08:58
U těch konverzí pozor - jediný externí nástroj, který používá stejné jádro (in/out) DWG jako AutoCAD je ten Batch Drawing Converter (viz Download). Konverzi pomocí jiných (ne-Autodesk) CAD aplikací či nástrojů použijte jen pokud vám příliš nezáleží na obsahu DWG výkresů a jejich další zpracovatelnosti. Takové konverze totiž využívají jen přibližný (odhadovaný) formát DWG, takže obsah je nekompletní a při následné práci s takto převedeným DWG uživatelé často narážejí na různé problémy.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 04.úno.2005 v 12:08

Ještě k tomu šrafování. To je v AutoCADu letitá vlastnost (a ne moc příjemná - také jsem se stím dost natrápil), že šrafovaná oblast musí být ve viditelném výřezu. Resp. tuším, že z každé entity, tvořící hranici, musí být alespoň kousek vidět.

To pouze konstatuji, proč tomu tak je a zda to skutečně nelze dělat jinak, to by museli vysvětli páni vývojáři. Každopádně to dost znesnadňuje šrafování u součástí, které mají jeden rozměr výrazně delší. To pak někdy nejde jinak, než si plochu rozdělit pomocnými čarami na více částí a pak hladinu s těmito čarami vypnout.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: PepaR
Datum odeslání: 05.úno.2005 v 16:51

Pan Ing. Mrázek má pravdu, již léta platí pravidlo, že co chce člověk šrafovat to musí i vidět. Reším to obdobným způsobem, tzn rozdělím si šrafovanou plochu na více částé pomocí úsečak, které mám v hladině, kterou však nevypinám, ale přiřadím ji ve spravci hladin aby se netiskla.

S pozdravem... Pepa

Vytisknout stránku | Zavřít okno