OTOCENI VYREZU
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Architecture, MEP, Fabrication, Plant 3D
Popis fóra: Otázky ke stavařským aplikacím AutoCAD Architecture, AutoCAD MEP, k potrubní aplikaci AutoCAD Plant 3D, k Fabrication a Advance Steel
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=4204
Datum vytištění: 07.kvě.2026 v 17:31
Téma: OTOCENI VYREZU
Odeslal: Preclik
Předmět: OTOCENI VYREZU
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 10:27
zdravicko ... lide dobri, jak otocim v rozvrzeni vyrez i s jeho obsahem ??? vubec se mi to nedari ... povedlo se mi max. otoceni vyrezu s tim ze obsah zustal v puvodni poloze ... diky
|
Odpovědi:
Odeslal: Jack
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 10:38
Jednoduše:
Zadejte MVSETUP/MVNASTAV, Align/Seřad, Rotate/Otoč...
Hodně štěstí
|
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 11:05
prave ze v MVSETUP mam pouze - serad / vytvor / meritko / volby / razitko / zpet ... nikde nevidim otoc ... ani pod volbami to neni ...
|
Odeslal: Jack
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 11:10
Já vám psal ale postup. To znamená že zvolíte seřaď a pak otoč. Jsou tam také podnabídky, víme?
Hezký den
|
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 11:24
o podnabidkach se vi ale po zadani serad mi zadna podnabidka nenabehne ale MVSETUP se ukonci ...
|
Odeslal: Tulen
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 11:53
Vojdem do vyrezu novy uss podla objektu alebo podla osi, potom 3d pohledy- pudorys-aktualni uss, vyjdem z vyrezu, nastavim mierku
|
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 12:25
Tulen - diky, diky, diky !!!
|
Odeslal: cestár
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 12:35
|
Ja som si to ešte zjednodušil, vytvoril som si dve ikony, jednu na otočenie ucs okolo osi z - ^C^C_ucs _z a jednu na prispôsobenie pohľadu ucs - ^C^C_plan _c . K tomu mám ešte načítaný lisp ...kvs, ktorý mi zabezpečí, aby sa pri otáčaní nemenila mierka zobrazenia. To včetko v rozvržení s prepnutím na model. Otočenie je možné zadať číslom, alebo dvakrát kliknutím v požadovanom smere. Takže celá operácia aj so zadaním smeru na 4 kliky (nie tie telocvikárske).
|
Odeslal: babice
Datum odeslání: 15.bře.2007 v 12:59
Měloa jsem stejný problém jako vy. Přes UCS to samozřejmě jde, ale je třeba ohlídat souřadnice a hlavně je to zdlouhavé. Jednodušší je v souboru Autodesk/support/mvsetup.lsp nahradit slovo zarovnat slovem serad případně seraď . Pak to funguje bez problémů .
|
Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 16.bře.2007 v 10:36
|
bylo by prosím možné ten lisp kvs, co zafixuje při otočení měřítko, poslat? Děkuji
cestár napsal(a):
Ja som si to ešte zjednodušil, vytvoril som si dve ikony, jednu na otočenie ucs okolo osi z - ^C^C_ucs _z a jednu na prispôsobenie pohľadu ucs - ^C^C_plan _c . K tomu mám ešte načítaný lisp ...kvs, ktorý mi zabezpečí, aby sa pri otáčaní nemenila mierka zobrazenia. To včetko v rozvržení s prepnutím na model. Otočenie je možné zadať číslom, alebo dvakrát kliknutím v požadovanom smere. Takže celá operácia aj so zadaním smeru na 4 kliky (nie tie telocvikárske). | ------------- Rostislav Říha
|
Odeslal: cestár
Datum odeslání: 16.bře.2007 v 11:04
|
babice : "Přes UCS to samozřejmě jde, ale je třeba ohlídat souřadnice a hlavně je to zdlouhavé." v čom vidíte problém? ja so súradnicami nehýbem.
RŘ : ten lisp Vám pošlem, ak mi pošlete adresu. Nie je síce môj, ale dúfam že jeho autora tým nepoškodím. Voľne som si stiahol z tohoto fóra, bežala tu kedysi podobná téma.
|
Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 16.bře.2007 v 18:27
adresa pro lisp - mailto:riha@rh-arch.com - riha@rh-arch.com ...dekuji moc
------------- Rostislav Říha
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 18.bře.2007 v 16:00
babice napsal(a):
v souboru Autodesk/support/mvsetup.lsp nahradit slovo zarovnat slovem serad případně seraď . Pak to funguje bez problémů . |
Těch chyb je v lokalizované verzi MVSETUP.LSP (=MPNASTAV) více. Opravená verze MVSETUP.LSP je pro zákazníky firmy XANADU ke stažení na http://www.xanadu.cz/download.asp?ccat=3 - http://www.xanadu.cz/download.asp?ccat=3
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
|