Vytisknout stránku | Zavřít okno

Kótování + normy v inventoru

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=4228
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 09:15

Téma: Kótování + normy v inventoru
Odeslal: bigbag
Předmět: Kótování + normy v inventoru
Datum odeslání: 18.bře.2007 v 18:23
Chystam se na semestralni praci, kterou budu delat v Inventoru 11 a s velkou pravdepodobnosti budu resit problemy s tvorbou vykresove dokumentace.
Mám několik dotazu: nevite nekdo o nejakem POKROČILEJŠÍ tutorialu k vykresove dokumentaci? zaklady tvoreni vykresu jsou mi jasny...ale neco pokrocilejsiho nidke nemuzu najit. Vzdyt rychla a efektivni tvorba vykresu je zasadni veci.
Trápí mne predevsim tyto veci: Kdyz udelam srazeni 2x45 stupnu...existuje nejaky druh koty na ktery tuknu ve vykresu, to srazeni vyberu a vytvori se mi kota, ktera rika 2x45 stupnu? Inventor mi vytvari jen ODKAZ, ktery rika: 2x45 stupnu ZKOSENI. Takhle se ale dle CSN pokud vim srazeni nekotuje.
Ten samy problem mam se zavity a oznacovanim zavitu-znovu se vytvori jen odkaz, nikoli kota napr M10x1,5.

Tod asi vse pro zacatek.
Jsem vdecny za kazdou radu.
bigbag

Odpovědi:
Odeslal: dental
Datum odeslání: 18.bře.2007 v 22:31
V editore štýlov vytvoriť nové kóty-s predponou "M" pre metrický závit,pre zrazenie k´tu s príponou "x45°" a uložiť do šablony v program files.

-------------
Rudolf Seriš,CHIRANA-DENTAL
konštruktér náradia

Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 19.bře.2007 v 08:04
Původně odeslal(a) dental dental napsal(a):

V editore štýlov vytvoriť nové kóty-s predponou "M" pre metrický závit,pre zrazenie k´tu s príponou "x45°" a uložiť do šablony v program files.

Ak tomu dobre rozumiem, mohlo by sa ale v takomto prípade stať že urobíte chybu v kótovaní závitu...napríklad ak zabudnete že tam máte jemný závit, a vy ho okótujete ako normálny...a to by mohol byť dosť závažný problém.

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Vytisknout stránku | Zavřít okno